DOMAĆI NOGOMET

Đelmić srušio Zrinjski, Tuzla City savladala Mladost, remi Veleža i Slobode

Klub iz Stanišića priredio veliko iznenađenje i upisao prvu pobjedu u sezoni

Piše: J. A. / Avaz Sport

2.11.2019

Detalj s meča u Tuzli - Avaz
Detalj s meča u Tuzli - Avaz
Detalj s meča u Tuzli - Avaz
Detalj s meča u Tuzli - Avaz
Detalj s meča u Tuzli - Avaz
+8

Prve tri utakmice 15. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas. Zvijezda 09 priredila je veliko iznenađenje savladavši Zrinjski rezultatom 2:0. 

Prvu ovosezonsku pobjedu klubu iz Stanišića donio je Ognjen Đelmić, koji je bio dvostruki strijelac, a mrežu "Plemića" iz Mostara pogađao je u 14. i 84. minuti meča. 

Zanimljivo je bilo i u Mostaru gdje su Velež  i Sloboda remizirali odigravši 2:2. "Rođeni" su u vodstvo došli u 36. minuti kada je lošu reakciju golmana Lakića i odbrane Slobode iskoristio Zvonić i pogodio mrežu za 1:0. 

U 44. minuti Sloboda je stigla do poravnanja rezultata. Hodžić je fenomenalno proigrao Bekrića, koji je majstorski prevario Zvonića i matirao Bobića za 1:1.

Domaći su do novog vodstva stigli u 51. minuti kada Behram sjajnim centaršutom pronašao Fajića, koji glavom matirao Lakića za 2:1. 

Sloboda se nije predavala i do novog izjednačenja Tuzlaci su stigli u 62. minuti kada je Amer Bekić pogodio iz penala za konačnih 2:2.

Tuzla City ostvarila je minimalnu pobjedu protiv Mladosti iz Doboja kod Kakanja. Strijelac za pobjedu domaćeg tima bio je Ajdin Nukić u 26. minuti. 

U derbiju kola danas od 17 sati Sarajevo će na Koševu ugostiti Široki Brijeg. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.