BANJA LUKA

Borac pobijedio Radnik, Žižović vraćao svoje igrače na teren

Domaćini upisali trijumf na svom terenu

Banja Luka: Borac pobijedio Radnik. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

3.11.2019

U posljednjoj utakmici 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je u Banjoj Luci pobijedio Radnik rezultatom 2:0.

Na početku susreta nije bilo uzbuđenja. Prva prava prilika viđena je u 10. minuti kada je Ziljkić dodao do Vranješa, koji je šutirao preko gola gostiju. U 14. minuti ponovo je Vranješ šutirao, ovaj put iz slobodnog udarca, ali pravo u Bilobrka. Isti igrač zaprijetio je i četiri minute kasnije, i to ponovo nakon prekida, ali je lopta završila u rukama Bilobrka.

U 20. minuti Mirić je glavom pokušao nakon kornera, ali je loše šutirao iz izgledne pozicije. U 24. minuti sjajnu šansu imao je Kajkut nakon proigravanja Ziljkića, ali je napadač Borca šutirao iskosa iznad gola. U 36. minuti veliku šansu propustio je Vranješ, ali promjene rezultata nije bilo i mreže su mirovale do odlaska na odmor.

Borac je do vodstva došao u 48. minuti kada je Simonović postigao autogol za prednost domaćeg tima. U 59. minuti Radnik je imao prvu konkretnu priliku, ali je šut Đurića otišao iznad gola Borca. U 71. minuti šut Simonovića s ruba kaznenog prostora završio je na prečki gola Borca i to je bila najbolja prilika za goste.

U 77. minuti Simonović je u kaznenom prostoru srušio Vranješa, a sudija Gigović dosudio penal za Borac. Igrači Radnika, nezadovoljni odlukom arbitra, krenuli su prema svlačionici, ali ih je trener Mladen Žižović vratio na teren. U 80. minuti Vranješ je bio siguran s bijele tačke za konačnih 2:0. 

Borac je s ovom pobjedom došao na drugo mjesto na tabeli, a banjalučki tim ima 27 bodova. Radnik se nalazi na petoj poziciji i ima dva boda manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.