PREMIJER LIGA ZA ŽENE

Nezaustavljive bordo dame: Igračice SFK 2000 Sarajevo jesenje prvakinje BiH

Upisale 11 pobjeda na isto toliko odigranih utakmica

Igračice SFK 2000 Sarajevo nastavile dominaciju. SFK 2000 Sarajevo

J. A. / Avaz Sport

5.11.2019

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 11. kola Premijer lige BiH za žene, čime je spuštena zavjesa na prvi dio takmičarske sezone. Igračice SFK 2000 Sarajevo jesenji dio prvenstva okončale su pobjedom protiv ŽNK Iskra Bugojno (4:0), te su na prvom mjestu ligaške tabele sa 33 boda, odnosno sa 11 pobjeda na isto toliko odigranih utakmica.

Izabranice Samire Hurem pružale su dobre partije ove jeseni i zasluženo, kao prvoplasirana ekipa, odlaze na zimsku pauzu.

Iza nas je nekoliko dobrih i uspješnih sedmica. Ostvarile smo naš cilj za prvi dio sezone, a naročito nas raduje što je nekoliko mladih fudbalerki iz naše Škole fudbala za djevojčice imalo zapaženu ulogu u našim rezultatima. Predstoji nam kratka zimska pauza, te pripreme, kako bismo u proljetnom dijelu sezone opravdale epitet favorita za osvajanje novog, šampionskog naslova i trofeja Kupa BiH. Koristim priliku da zahvalim našim partnerima i prijateljima, koji su u proteklom periodu bili uz nas, a prije svega mislim na "Visit Sarajevo", čiji naziv smo na svim domaćim i gostujućim susretima nosili na dresu - rekla je Hurem.

Igračice SFK 2000 Sarajevo ove polusezone bile su naročito efikasne. One su na jedanaest ligaških utakmica postigle 63 gola, uz 3 primljena, te s pozitivnom gol-razlikom od čak +60 čekaju nove sportske izazove. I u ovom takmičarskom ciklusu, sa 27 postignutih golova, crnogorska reprezentativka Armisa Kuč bila je najefikasnija igračica prvenstva.

Zadovoljne smo prvim dijelom sezone, a plod mojih efikasnih nastupa svakako je zasluga kvalitetnih treninga, ali i timska igra koja nas krasi. Nadam se da ćemo još bolje nastaviti u drugom dijelu sezone, kako bismo ostvarili naše zacrtane ciljeve i osvojile nove trofeje - rekla je Kuč. 

SFK 2000 Sarajevo u narednom periodu očekuju brojne aktivnosti, uprkos zimskoj pauzi u prvenstvu, a fokus kluba bit će razvoj Škole fudbala za djevojčice, gdje u saradnji s Općinom Stari Grad realizira  prvi put na području Kantona Sarajevo Ligu osnovnih škola za djevojčice u fudbalu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.