ZENICA

Čelik bez Vedrana Vrhovca i Marka Perišića dočekuje Zvijezdu 09

Pomenuti igrači suspendirani zbog kartona

Zenica: S današnje pres-konferencije Čelika. Fena

Fena

8.11.2019

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom Bilinom polju ugostiti posljednjeplasiranu Zvijezdu 09 (13.30 sati), s kojom su polovinom avgusta u Ugljeviku remizirali rezultatom 2:2.

Zeničani su, nakon burne sedmice i suspenzije od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog duga prema bivšim igračima, meč prošlog kola na Grbavici protiv Željezničara izgubili službenim rezultatom 0:3, što im je bio i treći uzastopni poraz. 

Čelik ni u prethodna dva meča nije postigao nijedan gol (u gostima Sarajevo te kući Velež 0:2), dok je Zvijezda u prošlom kolu na svom terenu sa 2:0 savladala Zrinjski.

- U goste nam dolazi opasna ekipa. Uopće nije mjerilo tabela, jer se radi o kvalitetnom timu. Analizirali smo njihovu igru. Veoma su brzi u tranziciji, stvaraju puno šansi, ali imaju problem u realizaciji. Mi to sve znamo, ali naš su jedini cilj pobjeda i tri boda - kazao je na današnjoj pres-konferenciji pomoćni trener Čelika Igor Jović. 

Čelik neće moći računati na Vedrana Vrhovca i Marka Perišića, koji su suspendirani zbog kartona.

- Pokazali su u prethodne dvije utakmice da imaju veoma dobar tim, igraju dobar nogomet... Njihov položaj na tabeli nije mjerilo njihovog kvaliteta - kazao je napadač Haris Dilaver, koji vjeruje da će i navijači pokazati odanost klubu te ih doći podržati. 

Pobjedi se nada i Vladimir Grahovac, koji je u prvom međusobnom meču također postigao gol. On ističe da negativna zbivanja u klubu proteklih dana nisu puno utjecala na stanje u timu.

- Momci su pokazali da se veoma dobro nose s pritiskom i nadam se da ćemo sutra pobijediti - kaže Grahovac.   

Čelik je do sada, bilo je to na početku prošle sezone, samo jednom i to na svom terenu sa 2:0 porazio Zvijezdu 09, dok je oba posljenja meča prošle sezone izgubio u gostima sa 0:2 i 0:4. Čelik je trenutno sa 16 bodova deveti na tabeli, a Zvijezda 09 ima samo šest bodova i nalazi se na posljednjem, 12. mjestu Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.