PRED PUT U TUZLU

Osim u svom stilu: Ako hoćeš da pobijediš, moraš dati gol

U konkurenciji za sutrašnju utakmicu "Plavih" nije samo Ermin Zec

Osim: Otkazana utakmica protiv Čelika poremetila planove. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

8.11.2019

Fudbalski klub Željezničar sutra u Tuzli na Tušnju igra meč protiv Slobode u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim povodom, medijima su se obratili šef stručnog štaba i fudbaler "Plavih" Amar Osim i Sinan Ramović.

- Otkazana utakmica protiv Čelika je poremetila planove što se treninga tiče i dinamike. Ritma treninga i utakmica. Imali smo prijateljsku u srijedu, ali sve ćemo znati o stanju ekipe u subotu. Ako ostvarimo dobar rezultat u Tuzli, nećemo se zaliti. Slične su tamo utakmice uvijek. Zadnje četiri su bile neriješene. Nema nikakvih pravila osim da će biti guravo. Znamo šta nas čeka i znamo da su to utakmice s nabojem - rekao je Osim.

Ramović je zatim govorio o ekipi, koja je u evidentno lošijoj formi nego ranije. 

- Najviše nam fali taj karakter i ozbiljniji pristup i taj voljni moment. Znamo šta nas čeka u Tuzli i kako je kada Željo gostuje na Tušnju. Očekuje nas i težak teren kojem se moramo prilagoditi. Moramo biti borbeniji nego inače i dati sve od sebe za pobjedu - istakao je Ramović.

Osim nije želio komentirati izjavu svog igrača. 

- Neću komentirati njegove riječi. Ima 27 godina i neću komentirati njegove stavove -jasan je bio trener Želje. 

Najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak zatim je ponovo govorio o sutrašnjem meču.

- Igrali smo čvrsto s njima i prošle godine. To je dovoljno da ti ne zabiju gol, ali ako hoćeš da pobijediš, moraš dati gol. Moramo pokazati i voljni moment, što kaže Sinan, a to sve nije lako spojiti. Ekipe koje to mogu su veoma dobre. Sloboda i kada je gubila, nije izgledala toliko loše. Gledali smo i ove posljednje dvije njihove utakmice. Protiv Sarajeva su nekim stvarima kompenzirali nedostatak kvaliteta, a u Mostaru, iako su se branili, djelovali su kao ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće. Dali su i dva gola, a to je za respekt. Lijepo je igrati s ekipama koje hoće nešto, a ne mogu. Teže je s onima koje znaju koliko mogu i ponašaju se u skladu s tim - rekao je Osim te dodao kako u konkurenciji nije samo Ermin Zec, koji se oporavlja od povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.