TUZLA

Bošnjaković: Borba za goli život veći je motiv od borbe za vrh

Atmosfera u njegovoj ekipi je mnogo bolja

Bošnjaković: U svlačionici se napokon čuje muzika. Fena

Fena

8.11.2019

Uoči sutrašnje nogometne utakmice 16. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara, na Tušnju su o očekivanjima govorili trener Milenko Bošnjaković i mladi igrač Saša Maksimović.

Strateg Tuzlaka, koji je ekipu Slobode u dvije sezone vodio na pet utakmica i još je bez pobjede, kazao je da je atmosfera u njegovoj ekipi mnogo bolja nego kada je došao. 

- Izvukli smo ekipu iz lošeg raspoloženja, atmosfera na terenu je dobra, čuju se podrška i radost. U svlačionici se napokon čuje muzika. Uz dobru atmosferu doći će i dobri rezultati - kazao je Bošnjaković na današnjoj konferenciji za novinare.

Što se utakmice sa Željezničarom tiče, rekao je da njegov tim očekuje zahtjevna i teška utakmica s protivnikom koji dolazi da pobijedi, ali je to želja i Slobode. 

- Željo je uvijek Željo u kakvom god sastavu bio. Bore se za vrh i tražit će pobjedu. Ali, igračima govorim da je borba za goli život uvijek veći motiv od borbe za vrh. Igrat ćemo mudro i pametno i pokušati doći do pozitivnog rezultata - kazao je trener "crveno-crnih".

Dodao je da na raspolaganju ima sve igrače, uključujući i nekolicinu koji su bili povrijeđeni, te da su treninzi dozirani sukladno potrebama ekipe. 

Saša Maksimović, koji se potpuno oporavio, složio se da će duel sa Željezničarom biti težak ispit za njegovu ekipu, ali da je optimista.

- Dobro smo radili tokom sedmice. Svi jedva čekamo početak utakmice, a vjerujem da ćemo Želji adekvatno odgovoriti i da, ako budemo igrali kako znamo, možemo upisati pobjedu - zaključio je Maksimović. 

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se na stadionu Tušanj u subotu od 16.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.