DOMAĆI NOGOMET

Krstajić: Zeleni teren je jedino mjerodavan, klubovi moraju vjerovati u rad NSBiH

Oglasio se nakon što su iz krovne kuće bh. fudbala odbili zahtjev FK Sarajevo

Krstajić: Vrši se pritisak na NSBiH. Arhiv

Avaz Sport

8.11.2019

Fudbalski klub Radnik sutra će na svom terenu dočekati Sarajevo u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Uoči ovom meča, bordo klub je uputio zahtjev Komitetu sa sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH u cilju izuzeća glavnog arbitra susreta, Elvisa Mujića. 

Iz krovne kuće bh. fudbala odbili su zahtjev FK Sarajevo, a nakon svega se oglasio i FK Radnik, tačnije njegov predsjednik Mladen Krstajić.

- Radnik je u posljednjih pet godina otkako je nova uprava na čelu, izrastao u jedan reskektabilan klub koji stoji na zdravim nogama. Posljednja utakmica protiv Borca izazvala je dosta polemika po medijima, pogotovo kada je riječ o suđenju arbitra iz Prnjavora Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika, te četvrtog arbitra. 

Činjenica je da su napravljeni određeni propusti na ovoj utakmici, ali to ne daje za pravo da se narušava naš dobar odnos, prvenstveno tu mislim na FK Borac, i sudijsku organizaciju u NSBiH. Prateći medije, vrši se pritisak na NSBiH, i delegiranje sudija što je svakako izlazi iz svih zakonskih i sportskih okvira. 

Radnik jeste mali klub, koji je stekao zavidnu reputaciju u posljednjih pet godina, samim tim što je stabilan, i kao takav imao je priliku u dva navrata izaći na evropsku scenu, što dovoljno govori da se u FK Radnik posluje domaćinski.

Zeleni teren je jedino mjerodavan, a sve ostale stvari koje se dešavaju iza leđa su samo špekualcije i nagađanja. Svi klubovi moraju da vjeruju u rad NSBiH, i samo na takav način možemo svi ubirati plodove ove znamenite igre - rekao je Krstajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.