GRBAVICA

Subašić nakon debija: Znam šta znači Željino ime

Sve ovo ima veliku vrijednost za mene kao mladog igrača

Subašić: Organizacija je vrhunska. FK Željezničar

N. D.

21.11.2019

Nije mnogo prostora na raspolaganju mladim igračima u Premijer ligi BiH.  Treneri pod pritiskom rezultata teže se odlučuju čekati da mlađi igrači steknu ono što im je neophodno. Ali, ima izuzetaka, pa je tako posljednju utakmicu za Željezničar na travnjaku bio jedan 18-godišnjak.





Slast nastupa

Sedad Subašić na Grbavicu je nedavno stigao iz kakanjskog Rudara, stavio paraf na petogodišnji ugovor, a sada je osjetio i slast nastupa za prvi tim. U debiju je ubilježio asistenciju.

- Fantastičan je osjećaj bio debitovati u Premijer ligi, pogotovo kada u prvom nastupu upišeš asistenciju. Znam šta predstavlja ovaj klub, šta znači Željino ime i posebna je težina tu naći svoje mjesto – kaže Subašić za „Dnevni avaz“.

Mladi Kakanjac trenira s prvim timom i igra za juniore. Iza njega je naporna polusezona.

- Nosim ogromna iskustva iz prethodnog perioda u Želji. Treninzi s prvim timom, nastupi za juniore, dva puta sam bio na okupljanju za U-19 reprezentacije. Sve to ima veliku vrijednost za mene kao mladog igrača – naglašava 18-godišnjak.

Stigao je iz Rudara i morao se prilagoditi novom sistemu rada. Razlika je, smatra on, očigledna.


Velika razlika

- Evidentno je da postoji velika razlika. Sam položaj kluba nije isti, pa je, prema tome, i koncept rada drugačiji, sve je na profesionalnijem nivou. Organizacija je vrhunska, treninzi na visokom nivou pod vodstvom šefa Osima i njegovih pomoćnika – tvrdi Subašić.

Stigao je na Grbavicu, gdje su očekivanja velika.

- Postavio sam sebi ciljeve. Oekujem da što bolje igram i opravdam povjerenje trenera, da što više doprinesem u juniorskoj i seniorskoj ekipi pri ostvarenju ciljeva. Naravno, želim svojom igrom i kvalitetom pomoći reprezentaciji – naglasio je mladi Željin ofanzivac.





 Želimo titulu

- Nadam se najboljem na kraju sezone, a to znači da Željo bude prvak. Imamo kvalitet, dobro stojimo na tabeli, ali sve se na terenu priča i vrijeme će pokazati – kaže Subašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.