FK SARAJEVO

Dženis Ćosić: Uz dobar pristup doći do pozitivnog rezultata protiv Veleža

Bordo ekspedicija otputovala u Mostar

Ćosić: Optimističan uoči meča protiv Veleža. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

22.11.2019

Nakon obavljenog popodnevnog treninga, ekipa FK Sarajevo se danas iz Butmira zaputila za Mostar, gdje se sutra očekuje susret 17. kola Premijer lige BiH protiv FK Velež.

Očekujemo utakmicu u dobroj atmosferi. Ovih 15 dana smo u potpunosti iskoristili za pripremu utakmice. Vjerujem da ćemo imati dobar teren za igru te da će navijači doći u dobrom broju. Ekipa Veleža je u uzlaznoj putanji nakon promjene trenera, krenula je bolje da igra. Oni izlaze iz poraza od Širokog Brijega, što ne znači mnogo za nas. Nastojat ćemo da na pravi način odgovorimo njihovoj igri. Nadam se da će voljni moment naših igrača biti na dobrom nivou te da ćemo uz dobar pristup i igru doći do pozitivnog rezultata. Odranije je poznato da na raspolaganju nećemo imati suspendirane Darka Lazića i Anela Hebibovića, dok su nam ostali igrači na raspolaganju - rekao je Dženis Ćosić, pomoćni trener kluba s Koševa.

Veležu i Sarajevu sutrašnji duel bit će 127. međusobni. Skor je na strani bordo tima, koji je upisao 48 pobjeda i 43 poraza, dok je 35 mečeva okončano neriješenim rezultatom. Podsjetimo, susret između Veleža i Sarajeva igra se u subotu, 23. novembra, na stadionu ''Rođeni'' s početkom od 13 sati, a sudit će ga Dragan Petrović iz Banje Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.