VJEČITI DERBI

"Manijaci" u korteu stigli na Koševo

Bit će smješteni na južnoj tribini našeg najvećeg stadiona

Piše: J. A. / Avaz Sport

30.11.2019

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni "Manijaci", okupili su se na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, odakle su u korteu krenuli prema Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje se danas igra 120. prvenstveni derbi.

Korteo osiguravaju jake policijske snage kako ne bi došlo do incidenta između dvije navijačke grupe. Do sada sve protječe bez problema, a podignut je i nivo policijske pripravnosti.

 

Najvatreniji navijači Željezničara - Avaz
Najvatreniji navijači Željezničara - Avaz
Najvatreniji navijači Željezničara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Fudbalski klub Sarajevo kao domaćin osigurao je 3.800 ulaznica za navijače FK Željezničar, a popularni "Manijaci" bit će smješteni na južnoj tribini stadiona Koševo.

Do sada je Željo upisao 36 prvenstvenih pobjeda, Sarajevo 34, a 49 utakmica završeno je neriješeno. Gol-razlika je na strani bordo tima, 136:135.

Vrijedi spomenuti da su u historiju sarajevskog derbija u prvenstvu upisani Asim Ferhatović i Dželaludin Muhamerović kao najbolji strijelci sa po šest golova.

Utakmica 18. kola Premijer lige BiH između sarajevskih rivala na našem najvećem stadionu počinje u 16 sati. Glavni sudija je Haris Kaljanac, a pomoćnici su Amer Macić, Amir Kadić, Admir Šehović, Ermin Sivac.

Sarajevo je lider na tabeli sa 35 bodova, dok je Željezničar na drugom mjestu s tri boda manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.