LEGENDE

Musemić za "Avaz": Šta poručujem Vinku Marinoviću

Iskusni strateg još jednom se osvrnuo na način na koji je smijenjen

Musemić i Marinović. Arhiv

Piše: J.A. / Avaz Sport

30.12.2019

Vinko Marinović danas je zvanačno imenovan za novog šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. Marinović je na klupi bordo kluba naslijedio Husrefa Musemićaigračku i trenersku legendu, za vrijeme čijeg je mandata Sarajevo ostvarilo historijski uspjeh osvojivši duplu krunu u sezoni 2018./2019. 

- Šta poručujem Vinku Marinoviću? Vinko je čovjek dokazan u svojoj struci i želim mu puno sreće u radu. Preuzima ekipu na prvom mjestu, tako da će sigurno imati obavezu tu da i ostane. Dokazao se kao trener u Zrinjskom i mladoj reprezentaciji BiH i ima iskustva i znanja. Nije došao da preuzme ekipu na desetom mjestu i s te strane ima obavezu da ostane tu gdje jeste. To je neka vrsta pritiska koju može imati - kaže Husref Musemić u razgovoru za "Avaz".

Iskusni strateg još jednom se osvrnuo na način na koji je smijenjen. 

- Bitno je da smo mi našli rješenje i da nema nikakvih problema. Znate šta sam rekao do sada bezbroj puta, oni su imali pravo da me smijene, ali način na koji je to urađeno bio je problem. Oni imaju pravo da mene smijene i da osvojim Ligu prvaka. To je završen slučaj i izvršena je naredba - jasan je bio Musemić. 

Smatra da igračke legende trebaju više biti zastupljene u Sarajevu. 

- Gledajući velike klubove u Evropi i svijetu, sigurno da su igrači koji su ostavili neki trag prisutni u klubovima. To bi vam mogli reći ljudi koji vode klub. U ovom trenutku nisam razmišljao o nekoj poziciji u Sarajevu, mislim da sam još relativno mlad i da se mogu baviti još trenerskim poslom, koji najviše volim - kazao je Musemić. 

Novu godinu dočekat će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

- U Sarajevu sam za Novu godinu, želja mi je da budemo svi zdravi i živi. Godina brzo prođe i puno se desi i lijepih i ružnih stvari, a svima želim što više lijepih stvari - poručio je Musemić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.