PREMIJER LIGA BIH

Baljić: Želimo u nastavku sezone osvojiti što više bodova

Novi trener specijalista Kenan Hasagić radit će s golmanima

Baljić s Kenanom Hasagićem, novim trenerom golmana. FENA

Fena

10.1.2020

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Elvir Baljić izvršio je danas na stadionu u Siminom Hanu prozivku igrača koji su se okupili na zajedničkom ručku.

Baljić je prvi trening zakazao za sutra u 10 sati, a danas je predstavio novog pomoćnika - Kenana Hasagića, koji će biti trener specijalista zadužen za rad s golmanima.

- Imali smo pauzu od skoro mjesec, odmorili smo se, a sada nam predstoji težak trenažni period. Dvije sedmice ćemo raditi ovdje, a onda 26. januara idemo za Antaliju. Prvu pripremnu utakmicu imat ćemo 18. januara u Tuzli potiv Zvijezde 09, a još četiri na pripremama u Antaliji – rekao je Baljić na konferenciji za novinare.

U Antaliji su dogovoreni kontrolni mečevi protiv Bačke Topole (30. januar), s ekipom Makedonija GP (2. februar) i ukrajinskim prvoligašem Karpatyjem (5. februar). Generalna provjera pred nastavak prvenstva dogovorena je u gostima s ekipom Širokog Brijega (15. februar).

- U klub su stigla četiri nova igrača. Moguće je da u napadu dovedemo još dva, ali nećemo žuriti, jer tražimo samo provjerene, kvalitetne igrače. Trenutno smo na četvrtoj poziciji, s dva boda zaostatka za vodećim ekipama, a naš cilj u drugom dijelu prvenstva je da sakupimo što više bodova – naglasio je Baljić.

Novi trener specijalista Kenan Hasagić radit će s golmanima.

- Pozvao me prijatelj Baljić, a o samom klubu sam čuo sve najbolje. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušati prenijeti svoje znanje i iskustvo – kazao je Hasagić.

Samo za mjesec Tuzla City su napustili Nemanja Zlatković, Said Husejinović i pomoćni trener Mirsad Dedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.