TITOVA 38B

Ema Bukovica podnijela neopozivu ostavku na funkciju članice UO FK Sarajevo

Napustila bordo klub nakon skoro dvije godine

Bukovica: Podnijela neopozivu ostavku. Arhiv

Piše: J.A. / Avaz Sport

13.1.2020

Ema Bukovica podnijela je neopozivu ostavku na funkciju članice Upravnog odbora FK Sarajevo. Svoju odluku obrazložila je i na Facebook profilu. 

- Nakon skoro dvije godine obnašanja funkcije članice Upravnog odbora FK Sarajevo, danas sam podnijela ostavku isključivo usred prevelikog opterećenja privatnim i poslovnim obavezama. Zahvaljujem svim kolegama iz kluba na korektnom poslovnom odnosu, a posebno mojim kolegama iz UO (Senad Jahić i Senad Bilić), te gospodinu Namu na ukazanom povjerenju za poslove koje sam obavljala za klub. Nažalost, nisam u mogućnosti nastaviti raditi istim intenzitetom kao u dosadašnjem periodu, pa smatram da je časno da svoje mjesto ustupim nekome ko će, barem jednako kao i ja, raditi za najbolji klub u Bosni i Hercegovini.

Hvala i navijačima koji su znali biti i tiha i glasna podrška, ovisno o okolnostima, ali i na kritikama iz kojih sam ponekad uzimala i korisnih savjeta. Posebno se ponosim historijskim rezultatima kluba iz sezone 2018./2019. te svim drugim postignutim pomacima u administrativnom i sportskom segmentu u posljednje dvije godine.

U proteklom periodu rukovodstvo kluba je radilo na uspostavi temelja za kvalitetan nastavak sezone i uvjerena sam da su sve odluke UO preduvjet samo za najbolje ishode.

Zauvijek ću ponosno bodriti rad i takmičenja Fudbalskog kluba Sarajevo, te od srca iščekujem samo najbolje rezultate - napisala je Bukovica, koja je članica Upravnog odbora FK Sarajevo bila od aprila 2018. godine, kada ju je imenovala Skupština kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.