ZVANIČNO Desni bek ostaje na Koševu

Halid Šabanović produžio ugovor sa Sarajevom do 2022. godine

Za bordo tim odigrao ukupno 41 utakmicu i zabilježio dva gola, uz šest asistencija

J.A. / Avaz Sport

Šabanović: Ostaje na Koševu

Foto: Arhiv


Desni bek Fudbalskog kluba Sarajevo Halid Šabanović produžio je ugovor s bordo timom do juna 2022. godine.

Šabanović je za seniorski tim debitirao 3. marta 2018. godine u gostujućoj pobjedi protiv Krupe (1:2). S bordo timom je u sezoni 2018./2019. osvojio duplu krunu, a bio je prvak i s juniorskom selekcijom Akademije FK Sarajevo u sezoni 2017./2018.

- Nakon historijskog uspjeha i osvajanja duple krune, mislim da je moje produženje ugovora sasvim logičan slijed. U narednom periodu nastavit ću davati sve od sebe na terenu i nadam se da ću pruženim partijama obradovati navijače - rekao je Šabanović. 

Šabanović je za FK Sarajevo odigrao ukupno 41 utakmicu i zabilježio je dva gola, uz šest asistencija.

- Kao što je i prethodno istaknuto, iako je stručni štab izmijenjen, vizija sportskog segmenta ostala je nepromijenjena. Kao što znate, u protekloj sezoni za prvi tim je nastupe upisalo 13 akademaca. Naš fokus i u narednom periodu bit će na njihovom razvitku i afirmaciji jer znamo da imaju potrebni kvalitet - rekao je Emir Hadžić,  koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo. 

Od maja 2018. godine Šabanović je član U-21 reprezentacije BiH, za koju je upisao šest nastupa. Prethodno je nosio dres U-19 državne selekcije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na