PREMIJER LIGA BIH

Amar Osim pred put u Bijeljinu: Prva je najteža utakmica, mnoge stvari se ne znaju

"Plavi" drugi dio sezone otvaraju gostovanjem kod Radnika

Osim: Nijedan klub nije u bajnoj situaciji. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

21.2.2020

Nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda, a ekipa Željezničara drugi dio sezone otvara gostovanjem kod Radnika.

Povodom toga, pred put u Bijeljinu, jutros su se predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba i nogometaš "Plavih" Amar Osim i Damir Sadiković.

Nijedan klub nije u bajnoj situaciji. Posebno finansijski. Nadam se da ćemo kroz sezonu opravdati to što je uloženo u ekipu. Nije bajno, ali nije ni loše. Prva je najteža utakmica, jer niko ne zna gdje je i šta je. Moment prve utakmice više odgovara ekipi koja je slabija, mislim generalno. Mnoge stvari se ne znaju, jer se nije igralo tri mjeseca. Većina imaju iste igrače, ali nije to baš tako. Trebat će barem dva kola da prođu da se zna na čemu si. Neke stvari se ne mogu predvidjeti u prvim utakmicama - rekao je Osim. 

Zahtjev navijača

Potom je govorio o igračkom kadru.

- Nikada nismo igrali utakmicu u ovom sastavu u kojem ćemo igrati sutra. Naredne sedmice mislim da ćemo biti u mogućnosti da predstavimo novog igrača. Malo sve to traje za strane igrače zbog vize - istakao je Osim.

Komentirao je i zahtjev navijača da se Želji upiše titula iz 1946. godine.

- To će se desiti kad-tad, mora se desiti. To je logično. To je nešto što nas čeka - smatra Osim. 

Novinarima se zatim obratio Sadiković. 

- Sve što smo igrali u Antaliji bili su kvalitetni protivnici, tako da smo bili u podređenom položaju. Bile su teške noge. Nije to realna slika. Sada ćemo pokazati ko smo i šta smo - kazao je Sadiković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.