PREMIJER LIGA BIH

Marinović: Treba vremena da se ekipa uigra, Sušić ima problema s fizičkom pripremom

Bordo tim će u subotu od 17:30 sati na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ugostiti ekipu Tuzla Cityja

S pres-konferencije FK Sarajevo. G. Šumar

Piše: G. Š. / Avaz.ba

21.2.2020

Fudbaleri Sarajeva će u subotu od 17:30 sati na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ugostiti ekipu Tuzla Cityja, a povodom toga danas je održana pres-konferencija na kojoj su se obratili šef stručnog štaba bordo kluba Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski. 

Marinović je zadovoljan kako je njegova ekipa radila na pripremama pred nastavak sezone. 

- Nakon duže vremena počinje sezona. Igrači su dobro radili, nadam se da ćemo potvrditi dobru formu - rekao je Marinović.

Potom se osvrnuo na utakmicu protiv Tuzla Cityja, koja je u prvom dijelu pružala dobre partije.

Prve utakmice su uvijek teške, pogotovo nakon duge pauze. Pripreme su nešto drugo, nisu pravi pokazatelj. Vidjet ćemo, nadam se da će biti dobro i kvalitetno kao na pripremama. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da pobijedimo sutra. Pratili smo ekipu Tuzle, gledali smo ih i u Antaliji. Doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, kao što je Arežina. Brzi su u tranziciji lopte, morat ćemo to zaustaviti i biti na nivou - kazao je Marinović.

S pres-konferencije FK Sarajevo. G. Šumar

Šef stručnog štaba Sarajeva naglašava da treba vremena da se uigra ekipa koju predvodi. 

Sigurno da treba vremena da se ekipa uigra, ali i podigne u kondiciji. Nadam se da će predstojeći period donijeti sve kvalitetniju igru. Treba ići utakmicu po utakmicu, sad je najvažnija ova sutrašnja - kazao je Marinović. 

Istakao je da Tino-Sven Sušić trenutno nije na optimalnom fizičkom nivou.

Što se tiče novih igrača, uvijek postoji period adaptacije. Tino je malo kasnio, ima problema s fizičkom pripremom, ali nadam se da će u što skorije vrijeme dostići optimalan nivo - rekao je trener bordo kluba. 

Predstavnicima medija obratio se i kapiten Krste Velkoski.

Jedva čekamo početak. Znamo koje su naše mogućnosti i očekivanja navijača. Pozvao bih ih sve na sutrašnju utakmicu. Plus je možda što igramo samo na jednom frontu. Naravno, uvijek je teže braniti nego osvajati titulu. Ali spremni smo na pritisak, ko nije, nema šta raditi tu - rekao je Velkoski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.