DOMAĆI NOGOMET

Velež pobijedio Zvijezdu 09, Radnik i Željezničar odigrali bez golova

Odigrane utakmice u Mostaru i Bijeljini

Piše: J. A. / Avaz Sport

22.2.2020

Detalj s utakmice u Mostaru. Avaz

Fudbaleri Veleža pobijedili su na svom terenu ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

"Rođeni" su odlično otvorili meč i poveli u 21. minuti. Fajić je sjajno asistirao za Brandaa, koji je rutinski zatresao mrežu gostiju za 1:0.

U 32. minuti još jednom je pokušao agilni Fajić, ali je lopta otišla pored gola. Velež je i nakon toga bio dominantniji na terenu i na odmor otišao sa zasluženom prednošću. 

Ofanzivu Veleža gledali smo i na startu drugog dijela, a u 58. minuti Vehabović je udvostručio prednost Mostaraca. Velež je nakon toga susret mirno priveo kraju i slavio osmu ovosezonsku pobjedu. 

U drugoj utakmici Radnik i Željezničar odigrali su utakmicu bez golova 0:0.

U 4. minuti Plavšić je pokušao s distance, ali lopta je otišla preko gola Željezničara. Ubrzo je na drugoj strani Lendrić pokušao silovito iz teške pozicije, ali bezuspješno. U 12. minuti Mekić je bio u odličnoj poziciji, ali je njegov pokušaj u posljednjem trenutku klizećim startom izblokirao Stevanović.

U 38. minuti Štiliću je došla lopta na lijevu nogu negdje na udaljenosti jedanaesterca, ali u posljednjem momentu pred golom je lopta izblokirana. 

Dvije minute kasnije trener Željezničara Amar Osim zaradio je žuti karton zbog protesta. Zbog trećeg žutog kartona Osim će biti suspendiran u duelu protiv Zvijezde 09.

Navijači Željezničara su na Gradski stadion u Bijeljini ušli tek u 40. minuti susreta, a do odlaska na odmor mreže su mirovale.

U prvoj minuti nastavka Željo je imao dobru priliku, ali udarac Zajmovića glavom nije bio precizan. U 57. minuti Plavšić je prvi put šutira u okvir gola "Plavih", ali je Kjosevski sigurno odbranio. Tri minute kasnije Plavšić je još jednom pokušao, ali pored gola.  

U 72. minuti  Karić je ostao sam, ali je loše šutirao i Kjosevski je sigurno odbranio, da bi potom iz kontranapada Ramović asistirao Zajmoviću koji je loše reagirao u jednoj izglednoj situaciji za "Plave". 

Najbolja šansa za Željezničar bila je u 80. minuti. Zajmović je bio sam na lijevoj strani, sačekao je loptu, ali je iz prve šutirao preko gola. I do kraja susreta mreže su mirovale te su ekipe podijelile bodove. 

Detalj s utakmice Radnika i Željezničara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.