STRUČNJACI

Osim otkrio zbog čega se odbio rukovati s Petrovićem

Meč u Bijeljini završen bez golova

Osim i Petrović. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

22.2.2020

Nakon utakmice Radnika i Željezničara u Bijeljini (0:0), trener sarajevske ekipe Amar Osim odbio se rukovati s kolegom Slavkom Petrovićem. 

Na pres-konferenciji je novinare zanimalo zbog čega je Osim to izbjegao, na šta je šef stručnog štaba Željezničara dao odgovor.

- To je vezano za nekakve događaje od prije devet-deset mjeseci. Da vam ne crtam - rekao je Osim, aludirajući na činjenicu da je upravo zbog Petrovićeve tužbe Željezničar ostao bez licence za Evropu početkom sezone.  

Nakon toga, oglasio se i Petrović koji je rekao da se više nikada neće javiti nikome iz Željezničara te da nije on kriv što mu klub ranije nije isplatio dugovanja.

- Ne znam da li to neka moda u Željezničaru pa da se treneru ne pruža ruka. To je prvo odbio uraditi Dino Pekić kada sam prišao kulturno klupi gostiju i poželio im sve najljepše, što je i zadatak domaćeg trenera, ali mi je odmah odmahnuo rukom kao da ne prilazim. Nakon toga je i trener odbio da se rukuje. Ja mislim da je to stvar kulture. Ako Željezničar promaši tri puta zacrtani datum isplate jednom treneru, nisam ja kriv. Ja se više nikada u životu od njih neću nikome javljati i to nema veze sa sportom i nogometom - kazao je Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.