PREMIJER LIGA BIH

Borac prokockao dva gola prednosti na Pecari pa izvukao remi protiv Širokog Brijega

Nikad zanimljivija borba za naslov prvaka

Piše: J. A. / Avaz Sport

23.2.2020

Detalj s utakmice na Pecari - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Detalj s utakmice na Pecari - Avaz

U posljednjem susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg i Borac remizirali su na Pecari odigravši 2:2.

Na početku utakmice igralo se otvoreno s obje strane, a Borac je do vodstva došao u 8. minuti. Bila je to sjajna akcija Banjalučana po desnoj strani. Lopta je došla do Mirića, čiji je udarac zaustavio Zlomislić. Međutim, u nastavku akcije Mirić je ubacio, a loptu je glavom pod prečku poslao Stojan Vranješ.

U 11. minuti Široki je izveo dobru akciju, ali je Dino Ćorić slabo reagirao na ubačaj s lijeve strane.

Igrala se 14. minuta kada su gosti iz Banja Luke udvostručili prednost. Zoran Milutinović  šutirao je s dvadesetak metara, lopta je na putu do gola pogodila Nikića i prevarila Zlomislića.


U 21. minuti domaćini su tražili penal. Smatrali su da je Danilović igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudija Šehović se nije oglasio. Široki je kontrolirao loptu, ali je izostala završnica. U 30. minuti Zakarić je iz slobodnog udarca oštro centrirao s desne strane, ali je lopta prohujala pored gola.

Tri minute kasnije, nakon odlične kontre Borca, Vranješ je ubacio s lijeve strane, a Kajkut glavom šutirao pored gola. U 38. minuti Barišić je pokušao iz daljine, ali je lopta otišla pored gola te je Borac na poluvremenu imao dva gola prednosti. 

Prvu priliku u nastavku imali su domaći u 47. minuti. Cipetić je ubacio s desne strane, ali je Pervan šutirao pored gola. U 53. minuti Dino Ćorić je imao veliku priliku, ali je slabo šutirao sa svega nekoliko metara te je Lučić, uz probleme, odbranio njegov udarac.

Široki je smanjio u 56. minuti. Sjajan gol za domaću ekipu postigao je Pervan s dvadesetak metara. 

Nakon postignutog gola, pritisak domaćih se nastavio. U 69. minuti Cipetić je fantastično ubacio s desne strane, a Angelov prekrasno glavom pogodio za 2:2 i veliku radost domaćih navijača.



Minutu kasnije Cipetić je prošo po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor, ali je Dujaković u posljednji trenutak spasio. U 73. minuti šasnu za Angelova, spasio je Milutinović. U 81. minuti Dujaković je odlično šutirao s distance, ali je lopta otišla pored gola i promjene rezultata nije bilo. 

Borac je ostao na trećem mjestu na tabeli sa 36 bodova. Banjalučani imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Željezničar, dok ekipa Sarajeva, koja je lider, ima 39 bodova.

Tokom meča na Pecari treće žute kartone dobili su defanzivci Borca Marko Jovanović i Siniša Dujaković te trener Branislav Krunić neće moći računati na njih u narednom kolu protiv Sarajeva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.