SIMIN HAN Iznijeli svoje stavove

Iz Tuzla Cityja najavili žalbu na utakmicu sa Sarajevom i kaznu za Bađija

Konferenciji za novinare nije prisustvovao predsjednik Azmir Husić

Fena
24.02.2020 14:05

S pres-konferencije

Foto: Fena

Povodom dešavanja na utakmici Sarajevo - Tuzla City, predstavnici kluba iz Siminog Hana danas su na konferenciji za novinare iznijeli svoje stavove, najavivši žalbu na suđenje na ovoj utakmici.

Sarajevo je pobijedilo Tuzla City rezultatom 6:2, a tokom susreta predstavnici gostujuće ekipe napustili su stadion "Asim Ferhatović Hase", negodujući na neke sudijske odluke i na isključenje igrača Badara Bađija (Badji) kod rezultata 1:1.

- Naše zamjerke nisu usmjerene protiv FK Sarajevo, nego smo danas ovdje zbog minorne osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba. Ne govorimo protiv Saveza i sudijske organizacije, jer tamo rade časni i pošteni ljudi. Zanimljivo je da je osoba koja je bila delegirana na centru učinila da neke stvari ne budu kako treba, odnosno da se prelomi na nečiju stranu - rekao je generalni direktor Tuzla Cityja Saša Vugdalić. 

  • Bađi isključen na Koševu
    Bađi isključen na Koševu Foto: M. Kadrić

Dodao je da će klub podnijeti žalbu na utakmicu, dok će nogometaš Bađi biti kažnjen od disciplinske komisije kluba, jer je svojim ponašanjem ostavio ekipu na cjedilu.

- Ono što nas najviše boli jeste da smo u proteklih 20 kola četiri puta drastično oštećeni. Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub, jer ne želimo da trpimo ovo što se događa - istakao je Vugdalić. 

Novinarima se obratio i sportski direktor Samir Muratović, koji je rekao da Tuzla City želi na terenu da se takmiči s drugima, a ne da bude žrtva neodgovornih pojedinaca.

- Napravili smo dobar tim, uradili smo super stvari i želimo da se nadmećemo na terenu, a ne da se bavimo nekim drugim stvarima - poručio je Muratović. 

Konferenciji za novinare nije prisustvovao predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić, koji je u pojedinim medijima neposredno nakon utakmice bio mnogo konkretniji u svojim osudama pojava i pojedinaca iz nogometa.

Komentari

NA VRH