GRBAVICA

Amar Osim za "Avaz": Igramo 8. marta, za dame će biti slobodan ulaz

Trener Plavih ističe kako je osim "kvaliteta predstave", komfor veoma bitan za navijače

Piše: N. D. / Avaz.ba

25.2.2020

Stadion Grbavica, zvanično će prvom odigranom utakmicom na njemu u ovoj sezoni, postati onaj koji ima najviše natkrivenih mjesta u Premijer ligi BiH. Istočna tribina, sada je natkrivena, a danas su se odvijali završni radovi ili bolje rečeno ušminkavanje.

Amar Osim, trener FK Željezničar, kazao je za "Avaz" kako "bolji ambijent" znači i obavezu da igrači bolje igraju. 

- Fudbal se igra radi publike, a publika ako je prisutna, ako nas gura, ako nas podržava, mi smo onda u dugu da budemo što bolji - rekao je Osim. 



Stadion Grbavica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prvi ogled sa natkrivenim "Istokom" tim s Grbavice će igrati 8. marta, kada će u goste stići Tuzla City.

- Nedjelja, 8. mart, bit će slobodan ulaz za dame. Prva utakmica sa novim krovom na tribini, koja je također nova, od prije tri godine, tako da ljudi neće kisnuti. To će biti prva utakmica na domaćem terenu nakon tri mjeseca pauze - rekao je Osim. 

Trener Plavih ističe kako je osim "kvaliteta predstave", komfor veoma bitan za navijače. 

- E, sad kako spojiti to dvoje, nekada nije ni lako, jer moraš ulagati s jedne strane, a s druge strane više ne možeš ulagati, jer niko nema toliko sredstava da može ulagati na obje strane - rekao je Osim. 

Ne očekujem pune tribine

Grbavica sada ima 10.500 natkrivenih sjedećih mjesta, što će svakako davati više komfora navijačima, ali i ljepši ambijent onima koji će igrati na travnjaku.

- Kod nas je puno samo kad se derbi igra ili kada je neka jako bitna utakmica, evropska ili za titulu. Ne očekujem pune tribine, ali očekujem da će doći više svijeta nego obično, da nas podrži, da vidi tribinu, jer nama je sve to interesantno i da pokušamo svi zajedno ostvariti što bolji rezultat - rekao je Osim. 

Bez previše optimizma

- U subotu, 29. februara, igramo vani protiv protivnika koji je zadnji, ali to u fudbalu ne znači ništa, Zvijezda 09. Oni se čupaju, imaju svoje ciljeve, mi imamo svoje ciljeve. Njih 11, nas 11, mi ćemo morati biti super motivirani i raspoloženi da bismo se nečemu nadali, bez obzira što to ne zvuči previše optimistično, ali to je tako - rekao je Osim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.