NOGOMET

Široki Brijeg nakon penala savladao Olimpik za polufinale Kupa BiH

Jedanesterci odlučili pobjednika na Pecari

Slavlje nogometaša Širokog Brijega. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

4.3.2020

Nogometaši Širokog Brijega izborili su plasman u polufinale Kupa BiH pošto su na Pecari u četvrtfinalnom susretu nakon penala savladali Olimpik rezultatom 5:4 (regularni dio završen 1:1)

Na početku meča nije bilo uzbuđenja. Široki je najbolju šansu imao u 16. minuti kada je Stipe Jurić glavom pogodio stativu. Domaćini su ipak uspjeli slomiti otpor gostiju kada je u 42. minuti Pervan ubacio iz slobodnog udarca, a Ćorić nebeskim skokom glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.  

Igrala se 56. minuta kada je Olimpik došao do poravnanja. Nakon igranja jednog domaćeg igrača rukom, dosuđen je penal za goste, a siguran realizator za 1:1 bio je Zajko Zeba.

U nastavku susreta nije bilo velikih prilika. Igrala se 79. minuta kada je Radeljić šutirao glavom, ali mu je Hadžić odbranio. U 86. minuti Angelov je šutirao, ali preko gola. Kako ni do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. 

U penal lutriji bolje su se snašli nogometaši Širokog Brijega, koji su se plasirali u polufinale najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji. 

Podsjećamo, ranije su polufinale Kupa BiH izborili GOŠK, Zrinjski i Željezničar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.