INICIJATIVA

Sindikat profesionalnih fudbalera traži da se klubovi oslobode plaćanja poreza

Nema promjena ugovora bez oba potpisa

Premijer liga: Zaštita klubova i igrača. Arhiv

Piše: Avaz.ba

18.3.2020

Sindikat profesionalnih fudbalera oglasio se, kako su rekli, povodom medijskih napisa i pojedinačnih izjava ljudi iz bosanskohercegovačkog fudbala.

Trenutna kriza, nastala usljed pojave koronavirusa, ima globalne posljedice. Bosna i Hercegovine je, također, pogođena virusom te je potrebno donijeti hitne mjere kako bi se adekvatno zaštitila stabilnost sportskih klubova u našoj državi te, ujedno, sačuvao veliki broj radnih mjesta u sportu u određenom periodu, a SPFBiH će uputiti službene dopise u toku sedmice. SPFBiH poziva organe vlasti da oslobode klubove plaćanja poreza i doprinosa za mjesece mart, april i maj 2020. godine te da tako pomognu klubovima kako bi zadržali finansijsku stabilnost u periodu kada će, očito, biti uskraćeni prihoda. Naša organizacija uputit će službene dopise s tom namjerom na odgovarajuće adrese u toku ove sedmice - naglasili su iz Sindikata.

Oni su pozvali članove da im se obrate za konsultacije "ako im se obrate njihovi poslodavaci s namjerom korekcije ugovora". 

- Bitno je naglasiti sljedeće: Ne može doći do promjene u ugovorima bez saglasnosti i potpisa igrača. Obaveze klubova prema igračima za mjesece februar, januar (2020.) ili iz 2019. godine nisu zahvaćene novonastalom situacijom - dodali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.