ZASTOJ

Kada će se ponovo čuti huk s tribina Koševa i Grbavice

Niko ne može reći sa sigurnošću

Grbavica: Sve zaključano do daljnjeg. M. Tabaković

Piše: Avaz.ba

29.3.2020

Ovo nije priča o napuštenim sportskim objektima u Južnoj Americi. Ovo se događa u Bosni i Hrecegovini, ali i većem dijelu svijeta. Koronovairus zaključao je bh. sport, uostalom kao i u drugim državama. 

Pogled na dva sarajevska stadiona prilično je sablasan. Kapije zaključane, nigdje nikoga, potpuno odsustvo bilo kakve živosti. I što je množda još gore, i dalje niko ne zna kada će se igrači, a posebno navijači vratiti na Koševo i Grbavicu, kao i na ostale bh. stadione.

Stadioni van upotrebe - Avaz
Bh. stadioni prazni do boljih vremena - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Čak ni oni koji vode fudbal kod nas, a ni oni koji vode sve u svijetu fudbala ne mogu ništa reći. I samo djeluju sve zbunjenije.

- Prva opcija je da se sezona nastavi sredinom maja, početkom ili krajem juna. Također, postoji opcija da se sezone okončaju s početkom naredne, ali bi u tom slučaju dolazilo i do preklapanja datuma s evropskim utakmicama. Najbolja opcija je da završimo prvenstva, pa makar morali igrati tokom ljeta i bez publike. Jako je bitno da sve krene prije kraja juna, inače će sezona biti izgubljena - kazao je predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.