ZENICA

Reklo bi se da suza krene: Olgun se oprostio, a vrijeme je i bilo

Konačno je vrijeme da se podvuče crta

Navijači će podržati zdrav Čelik. Arhiv

Piše: N. D./ Avaz.ba

28.4.2020

Vrijeme i bilo, Ajdin Olgun (Aydin), turski spasilac i investitor kluba iz Zenice, odlazi, a da ništa nije ni spasio. Mnogi će reći, još je dodatno zakomplicirao situaciju u klubu koji je toliko voljen u Zenici i koji je iznjedrio toliko dobrih igrača.

Večerašnjom porukom u kojoj se oprašta od navijača, za nadati se, Olgun je definitivno okončao svaku aktivnost vezanu za Čelik, izuzev možda onih koje bi se mogle nazvati tužbama protiv njega, jer i to se najavljuje. Olgun odlazi, iza sebe ostavlja klub u rasulu i posijane optužbe na sve i svakog. Samo sebe je nazvao čistim. 

Možda je taj Olgun imao dobru namjeru, ali rezultat je nula, ustvari veliki minus. Možda bi bilo ružno sve sada svaliti na njega, jer mnogi se grebu o Čelik godinama. Nije važno koliko je Čelik kada imao, ali uvijek su ljudi oko njega pronalazili način da ga oštete i niko nikada nije odgovarao.

Navijačima je najgore, a možda ruku na srce sada im trebalo biti najlakše. Možda bi sada svima trebao pasti kamen sa srca, hoće li i šta će biti. Čelik ne može niže, ali Čelik konačno može ugrabiti priliku i krenuti od početka. Nije više tu bitna ni liga, ni ko igra, bitno je da će sigurno navijači podržati zdrav Čelik, makar krenuo iz kantonalnog takmičenja.

Čelik već dugo nije zdrav, zahvaljujući domaćim i stranim "olgunima" i vrijeme je da se podvuče crta. Neka odlazak "turskog spasioca" bude prekretnica. Druge nema, i čarobnog štapića nema, ali ne bi zgoreg bilo da se neko sjeti da postoje zakoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.