NAJAVE

Hoće li Republika Srpska blokirati Premijer ligu BiH

Bit će kasno za odigravanje

Banja Luka: Hoće li se moći igrati. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

Ako će tek 1. jula ove godine u Republici Srpskoj biti razmatrano popuštanje mjera usljed pandemije koronavirusa, onda je ova sezona Premijer lige BiH gotova. Klubovi iz RS ne bi imali mogućnost ni da igraju, a ni da se adekvatno pripreme. 

Fudbalski savez RS oglasio se danas saopćenjem, a s obzirom na to da je baš taj datum spomenut, jasno je u kojem smjeru puše vjetar. Između redova se može pročitati da će teško doći do nastavka takmičenja.

- Radi blagovremenog informiranja i zauzimanja stavova te priprema za nastavak fudbalskih takmičenja na svim nivoima, FSRS je u stalnim kontaktima sa Štabom za vanredne situacije RS, kao i s nadležnim ministarstvima. Danas je na našu adresu stigao odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske na upit o mogućem nastavku prvenstava, gdje se navodi da bi, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju, tek od 1. jula tekuće godine moglo biti razmatrano popuštanje mjera po ovom pitanju. 

FSRS će narednih dana održati niz sastanaka, kako s nadležnim državnim organima, tako i sjednicu Izvršnog odbora FSRS, na kojima će biti donesene konačne odluke o aktuelnim pitanjima o fudbalskom sportu i eventualnom nastavku sezone 2019/2020. koja je prekinuta usljed pandemije koronavirusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - napisano je u saopćenju FSRS.

Inače, čelnici Nogometnog saveza BiH najavili su prošle sedmice održavanje sastanka sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.