FUDBAL

Gotova priča: Šeranić spustio zavjesu na Premijer ligu

Ponovio da se neće igrati prije 1. jula

Premijer liga: Upitan nastvak. Arhiv

Avaz.ba

29.5.2020

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić ponovio je da prije 1. jula ipak neće biti govora o nastavku Premijer lige BiH.

- Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja. Mi smo išli prema preporuci Ministarstvu sporta da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali, izjavio je Šeranić za "Mondo" i dodao da je tražio mišljenja relevantnih ljudi iz svijeta sporta.

- Mi smo od Ministartstva sporta i tražili da se i oni izjasne i da se vidi sa savezima, da li su oni spremni da uopšte završe sezonu, da li mogu da igraju? Preporuka svakako jeste i ostaje da to bude poslije 1. jula, dodao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Podsjetimo, Federacija Bosne i Hercegovine dala je dozvolu da se utakmice mogu igrati od početka juna. Međutim, početak utakmica tek u julu kako je plan iz RS, nije moguć jer nema vremena da se takmičenje u Premijer ligi BiH okonča u roku koji je dala UEFA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.