ZENICA

Navijači poručili: Kasumović je Čelikov neprijatelj broj 1

Oglasili se nakon neuspjelog sastanka

Navijači Čelika: Nezadovoljni sastankom s gradonačelnikom. Arhiv

Piše: Avaz.ba

18.6.2020

Navijači Čelika danas su imali sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Nakon svega očigledno nisu zadovoljni ishodom, pa su se oglasili saopćenjem.

Kako su rekli, na sastanku su se s Kasumovićem složili oko dvije stvari, revizije i ponovnog proglašenja NK Čelik simbolom Grada, iako je kako kažu "za ovo drugo bilo potrebno natezanje i nisu vidjeli saradnju". 

- Da li mi poslije svakog sastanka moramo pisati demante? Je li u ovom društvu normalno da se kaže jedno, a nakon 10 minuta drugo? Je li to cijena bavljenja politikom, a izgleda da jeste.  Ovo što smo mi ugrubo predložili se itekako dalo korigovati, ali ne možemo da trpimo obmanivanja i konstantno laganje javnosti i nećemo da svoj obraz kaljamo, on nema cijenu, kažu navijači Čelika u saošćenju i dodaju: 

Na Bilinom Polju je prioritetet Reprezentacija BiH, Čelik nije, da smo svi na čisto sa tim. Ko god misli da je obrnuto, neka slobodno od današnjeg dana bude uvjeren u to da je reprezentacija prva, a Čelik drugi. Čeliku je uzet stadion na perifidan način i dat Savezu i reprezentaciji kad god njima treba, a Čelik je imao pravo trenirati tu dva puta sedmično i odigrati utakmice. Da se ne lažemo, da bi se sačuvao travnjak, uredno je da se dva puta sedmično trenira tu, ali ako je Čeliku dat stadion, odmah trebamo znati da je istom tom Čeliku dat travnjak, kancelarije i tribine. Prostori nisu dati NK Čelik te se od istih uplaćuje reprogram dugovanja i opet ostaje višak. Gradonačelnik nije želio da čuje o tome da se vrate prostorije i najam od istih NK Čelik. Radnici koji su zaposleni na stadionu se plaćaju klupskim parama, a NK Čelik nije vlasnik stadiona niti ima kontrolu nad istim, kažu između ostalog navijači. 


Navijači ponovo u borbi za bolji Čelik. UG Robijaši 1988

Oni su jasno protiv promjene prefika "NK" u "FK" i kako kažu, ne dozvoljavaju gašenje kluba i otvoreno pitaju ko je doveo Ajdina Olguna (Aydin), ako Grad nije kriv.

- Gradonačelnik se vodi floskulama kako su to pare građana i pokušava fintirati da kroz NK Čelik želimo uzeti novac građana Zenice. Čeliku ne treba ništa osim onog što ga sljeduje. Dok Tuzla izdvaja za Slobodu preko 1.000.000 KM , mi moramo cjepidlačiti i prositi za svoj Klub? Neće moći. UG "Robijaši 1988" ovim putem izražava punopravno nezadovoljstvo na neefikasnost današnjeg sastanka i pošto mi ne vidimo partnera u gradonačelniku, neka ga ni on ne vidi u nama. Nek ne uzima Čelik u prijateljskom svojstvu, kad mu to nije. Svjesno nas i javnost pokušava obmaniti floskulama koje smo već čuli. Mi od koga god smo tražili pomoć , gdje god smo pokucali, niko nije htio ući u klub bez podrške Grada i on to dobro zna, ali iskorištava. Dobro on poznaje materiju, no mi nismo ničiji poltroni ni pijuni, mi nemamo vlasnika. To i jeste problem i neka je. Naše namjere su čiste i jasne, njegove nisu, niti su ikada i bile.

Krajnje je vrijeme da se javnost uozbilji i očituje istog ovog gradonačelnika kao trenutnog neprijatelja broj 1 NK Čelik. Da se razumijemo, protestima je bio očigledan pad jedne vlasti, novi se izgleda traže, pa šta bude, bude..., napisalie su najvatrenije pristalice zeničkog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.