BH. FUDBAL

Kriju li premijerligaši zaražene igrače

O svemu svjedočio i prvi čovjek Mladosti

Premijer liga: Dosta neizvjesnosti. Arhiv

Piše: Avaz Sport

11.7.2020

Požalio se Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja, kako je njegov klub izložen medijskom linču nakon što je 12 igrača bilo pozitivno na koronavirus.


Bez reakcije

Na probu je došao igrač koji je u ekipu unio virus i tu je sve prilično jasno. Međutim, žali se Mušija i na nešto drugo, a da to ostaje nezapaženo. 

- Drugi klubovi su i pored toga što su imali zaražene nastavili sa treninzima, a vjerujte da nekoliko klubova u BiH i sada imaju zaražene, ali vješto to kriju od javnosti, ja vam to tvrdim, naglasio je Mušija.

Bilo bi potpuno neozbiljno tvrditi bez saznanja i argumenata, pa je sigurno da Mušija zna nešto što javnosti nije poznato. Što je najgore, sve je potpuno bez reakcije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.


Sve opcije

Oni, kako su najavili, čekaju smjernice Evropske fudbalske federacije (UEFA) i čini se nisu ni pomislili ispitati ono što je Mušija rekao. Možda šutnja nadležnih potvrđuje da je Mušija rekao istinu.

Jedino što imamo je da se prati stanje i da su sve opcije na stolu. Kako je rekao prvi čovjek Komiteta za Takmičenje NSBiH Milorad Lale situacija nije alarmantna, ali ukoliko se pogorša, nije isključena i mogućnost izmjena kompletnog kalendara jesenjeg dijela sezone Premijer lige BiH.

- Nije nemoguće da se odgodi kompletan početak sezone za desetak dana. Vidjet ćemo kakva će situacija biti. Idemo dan po dan. Ne isključujemo ni mogućnost da se umjesto 19 u jesenjem dijelu igra manje kola. Sve će to zavisiti od stanja na terenu i kako će se razvijati situacija. U svakom slučaju nadamo se najboljem, naglasio je Lale.

Velež i Zrinjski

Dva mostarska kluba Velež i Zrinjski su imali zaražene igrače. Odmah su reagirali, pa je tako jedan igrač Veleža bio u izolaciji dok se to događalo sa dvojicom igrača Zrinjskog. U drugim klubovima za sada niko nije govorio o tome da ima nekog zaraženog igrača.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.