PREMIJER LIGA BIH

Nalić: Pripremili smo se za tri boda

A. V. / Avaz.ba
07.08.2020 13:35

Zlatan Nalić

Foto: TUZLA LIVE

Nakon poraza od Širokog Brijega (1:0) na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH, ekipu Tuzla sitija sutra očekuje domaći duel sa Krupom.

Trener ekipe iz Siminog Hana, Zlatan Nalić, dotakao se tog susreta, ali se prvo osvrnuo na minuli meč.

- Krupa nam dolazi poslije utakmice koju smo odigrli na Pecari, gdje smo dosta zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Ostvarili smo šest dosta dobrih, izglednih prilika, a nimo iskoristili nijednu. Vjerujem da niko ne bi imao nikakvu zamjerku da je rezultat bio suprotan, da smo s Pecare ponijeli sva tri boda, ali mislim da je neriješen rezultat bio dosta optimalan – kaže Nalić u razgovoru za Tuzla LIVE i nastavlja:

– Ulazimo u drugu utakmicu, dočekujemo Krupu koja je dosta "tvrda" ekipa, od ranije poznata po tome da su dosta neugodan protivnik na domaćem terenu, ali i u gostima. Dosta su opasni na kontre, kompaktna su i strukturna ekipa. Tako da znamo da nas čeka jedna teška utakmica. Naravno, analizirali smo ih i uradili sve što je u našoj moći, pripremili smo našu ekipu kako bi mogli da ostvarimo tri boda u sutrašnjoj utakmici na Tušnju. Nadamo se zaista pobjedi i osvajanju prva tri boda ove sezone. Ova naša ekipa zaista zaslužuje pobjedu i dobre rezultate. Radimo dobro, jako je fina i harmonična atmosfera u ekipi.

Ekipu su prošle sedmice pojačali Nermin Crnkić, Hrvoje Barišić i Nemanja Nikolić. 

– Počinjemo tek sada da dobijamo tim. Nažalost, imali smo probleme u pripremnom periodu, kasno smo dobili neke igrače. Iz objektivnih razloga nisu mogli da se priključe našem timu, a prethodno smo imali probleme s bolestima. Sada kada stvarno počinjemo da uobličavamo ekipu i pravimo strukturu tima za Premijer ligu BiH, mislim da možemo očekivati da budemo sve bolji i bolji tim i da osvajamo što više bodova. Od ove trojice novih igrača administrativno samo Barišić ima pravo da igra, Crnkić i Nikolić još ne. Da li će Barišić sutra biti u timu to još ne mogu reći, danas će se odlučiti – zaključio je Nalić.

Tuzla siti i Krupa sastaju se sutra (subota) s početkom od 20:30 sati.

Komentari

NA VRH