PREMIJER LIGA BIH

Žižović: Moji igrači imaju karakter, jedan poraz ne može utjecati na njih

Trener Zrinjskog najavio meč protiv Radnika

Žižović očekuje pobjedu protiv Radnika. JABUKA.TV

Piše: A. V. / Avaz.ba

11.8.2020

Zrinjski sutra igra meč 3. kola M:tel Premijer lige BiH, kada na stadionu Pod Bijelim Brijegom gostuje bijeljinski Radnik.

Tim iz Mostara u ovaj meč ulazi nakon poraza od gradskog rivala Veleža, što trener Plemića Mladen Žižović želi što prije zaboraviti.

- Očekuje nas nova utakmica, moramo se što prije fokusirati i vratiti na pobjednički kolosijek. Doživjeli smo jedan neugodan i neprijatan poraz koji nam apsolutno nije trebao. Moramo izvući pouke i u sutrašnjoj utakmici ostvariti pobjedu, te se vratiti na mjesto koje nam realno pripada - rekao je Žižović, a potom se osvrnuo na ekipu Radnika.

Što se tiče Radnika dobro ih poznajemo, pogotovo ja jer sam u tom klubu proveo jedan lijep period. Sigurno da će i oni doći ovdje da poslije lošeg starta u sezoni pokušaju da se oporave i uzmu ono što oni misle da im treba. Ipak, ubijeđen sam u to da ova ekipa ima kvalitet i karakter i da jedan poraz ne može utjecati na njih. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi Zrinjskog.

Žižović se nije želio previše osvrtati na minuli meč sa Veležom, rekavši kako se njegovoj ekipi takvo nešto više ne smije ponoviti.

- Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali jednostavno u nekom jeku tih napada primili smo gol koji je odveo meču u smjeru kojem to nismo željeli. Ne bih puno da se vraćam na prethodni meč okrećemo se i 100% smo fokusirani na Radnik koji ima u svojim redovima itekako opasnih igrača prema naprijed. Moramo biti pametni, svježi i odgovorni prema dresu koji nosimo i samo na takav način bez obzira ko kako se zove mora dati svoj maksimum na svakoj utakmici i treningu ako misle da igraju u ovom klubu. Svi zajedno se trebamo pogledati u oči, pogotovo u svlačionici i vidjeti da na nekim stvarima ne smijemo padati i ne smijemo dozvoliti luksuz u takvim mečevima koje nam itekako znače.

Meč između Zrinjskog i Radnika igra se sutra od 19:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.