PREMIJER LIGA BIH

Žižović: Ne sumnjam u sebe i stručni štab

Zrinjski bez prava na kiks protiv Slobode

Žižović očekuje pobjedu. HERCEGOVINA.IN

Piše: A. V. / Sport Avaz

21.8.2020

Zrinjskog sutra očekuje duel 5. kola M:tel Premijer lige BiH sa Slobodom, u kojem tim Mladena Žižovića nema pravo na kiks. 

- Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica s obzirom na sva dešavanja u prethodnom periodu i rezultate koje smo postigli. Nemamo pravo na kiks, očekujem potpuni angažman svih igrača, ali i ostalih u klubu, te da dođemo do bodova i krenemo uzlaznom putanjom - kazao je Žižović.

Trener Zrinjskog je potom prokomentarisao i ekipu Slobode.

- Mlada ekipa, mladi igrači koji iza sebe imaju veliki broj utakmica i imaju potrebnu energiju. Svoju želju za rezultatom pokazuju u svakoj utakmici.

Iako je zbog loših rezulata na startu sezone njegova pozicija ozbiljno ugrožena, Žižović ističe kako ne sumnja u sebe i svoje saradnike na klupi.

- Nadam se da će reakcija igrača biti pozitivna. Ne sumnjam u pristup, te u sebe i stručni štab. Moramo prihvatiti sportski izazov koji je ispred nas. Iz ove krize moramo izvući pouke, vidjeli smo neke stvari u odnosu prema igri, a donijet ćemo adekvatne odluke. Trebaju nam momci koji su željni i gladni uspjeha. Niko ne može srušiti ono što smo radili u proteklom periodu, te reći da smo zaboravili igrati i trenirati.

Zrinjski je u prva četiri meča osvojio svega četiri boda i osmi je na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.