PREMIJER LIGA BIH

Nalić: Više sam posvećen ekipama sa dna tabele

Trener Tuzla sitija uoči meča sa Olimpikom

Nalić i Jukić najavili utakmicu sa Olimpikom. FK TUZLA CITY

A. V. / Sport Avaz

21.8.2020

Tuzla siti u nedjelju igra meč 5. kola M:tel Premijer lige BiH, a tim povodom medijima su se obratili trener Zlatan Nalić i kapiten Ajdin Nukić.

Nalić se kratko osvrnuo na dosadašnji učinak ekipe.

– Što se tiče našeg učinka u četiri kola, osvojili smo 50% bodova. Igrački možemo biti zadovoljni, a rezultatski smo zaslužili veći učinak nego što smo imali. Igrom smo zadovoljni, to je bitno. Protiv Mladosti smo odigrali dosta dobro, imali smo i rano isključenje, no opet smo pokazali snagu i moć, kazao je Nalić.

Novinare je zanimao Nemanja Nikolić koji je stekao pravo nastupa.

- Atmosfera je u ekipi sjajna, vlada sjajno raspoloženje, igrači su fokusirani i raspoloženi za rad. Što se tiče Nikolića, čekali smo administrativni dio da se okonča i sada smo došli do toga da ga možemo koristiti. Fizički je spreman, moramo ga uklopiti u timski rad. Od naredne utakmice ga možemo najaviti sa nekom minutažom, ne znam sada u kojem omjeru tačno.

Nalić je o narednom protivniku govorio s respektom.

– Ne postoji lak zalogaj. U sve utakmice ulazimo sa istim fokusom, čak sam više posvećen ekipama koje su na dnu tabele. Olimpik igra dobar nogomet, defanzivno su dobri i primaju malo golova. Nisu imali sreću da donesu bodove iz ranijih utakmica, nadam se da neće ni u nedjelju.

Klub su napustili Cenaj i Beganović.

– Uvijek sam mišljenja da se igračima koji ne mogu dobiti željenu minutažu, da se izađe u susret. Odgovoran sam kao trener da se ti igrači razvijaju indvidualno, a ne samo timski, i moj prijedlog je svim igračima bez obzira gdje igraju da ukoliko ne mogu dobiti minutažu u tom klubu odu negdje drugo i onda se možda vrate za 4-5 mjeseci.

Kapiten Nukić je optimisitičan pred meč s Vukovima.

– Što se tiče utakmice u nedjelju, mislim da bi tri boda protiv Olimpika potvrdili pobjedu iz Doboja kod Kanja. Bit će to jedna teška i zahtjevna utakmica. Tabela nije pravo ogledalo ekipe Olimpika. Oni imaju dosta kvalitetan tim, ali ja vjerujem u svoje saigrače, i dobrom igrom i maksimalnim zalaganjem ne sumnjam u nova tri boda, kazao je Nukić.

Komentarisao je na novinarsko pitanje i tri asistencije protiv Mladosti.

– Sigurno da sam sretan zbog tri asistencije. To je zasluga cijelog tima, već sam rekao da mi radimo kao jedan. Sada sam ja zabilježio tri asistencije, neko će drugi sljedeći put, tako da to je zasluga cijelog tima i naše atmosfere u klubu, kazao je Nukić.

Protiv Olimpika pravo nastupa nema Nevres Fejzić. Utakmica je u nedjelju od 17 sati na Tušnju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.