PREMIJER LIGA BIH

Dudić: S optimizmom putujemo na Koševo

Trener Veleža uoči sutrašnjeg derbija

Feđa Dudić. ARHIV

Piše: A. V. / Sport Avaz

22.8.2020

Ekipa Veleža sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje Sarajevo u derbi susretu 5. kola M:tel Premijer lige BiH. 

Trener Veleža, Feđa Dudić, u najavi utakmice je kazao kako njegov tim sutrašnji meč dočekuje sa dosta samopouzdanja i da se nada povoljnom rezultatu.

- Drago nam je da dolazi ta utakmica, stari rivali još iz bivše Jugoslavije. Mi u jako dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Ušli smo u prvenstvo sa jednim neugodnim porazom. Međutim, u zadnje tri utakmice bilo je dosta dobre igre, kao i bodova, tako da sa jednim optimizmom putujemo na Koševo - kazao je Dudić dodao:

- Sigurno da su na Koševu favoriti protiv bilo koje ekipe, pa tako i protiv nas. Cijela ova zavrzlama oko igranja ili neigranja. Mislim da Sarajevo ima dosta kvalitetan igrački kadar od 20-25 igrača, popunjeni su na svim pozicijama, tako da, ako sastave novih jedanaest igrača, to bi opet bila izvanredna ekipa. Svi ti igrači koji trenutno nisu u planu, u drugim klubovima u našoj zemlji bi bili među glavnim igračima. Mi u utakmicu moramo maksimalno ući. Međutim, koliko kažem da su favoriti, tako mogu reći da su u ove dvije-tri utakmice pokazali određene slabosti, ali njih to rezultatski nije koštalo. Nadam se ćemo znati iskoristiti njihove greške i ostvariti povoljan rezultat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.