LIGA PRVAKA

Milkanović: Tražit ćemo svoju šansu protiv Dinamo Bresta

Pomoćni trener Sarajeva najavio utakmicu drugog kola kvalifikacija

Danimir Milkanović. ARHIVA

Piše: A. V. / Sport Avaz

24.8.2020

Danimir Milkanović, pomoćnik Vinka Marinovića u stručnom štabu Sarajeva, prokomentarisao je minili remi sa Veležom (1:1) i najavio predstojeći meč drugog kola kvalifikacija Lige prvaka protiv bjeloruskog Dinamo Bresta.

- Teška utakmica u zgunustom rasporedu, pokušali smo sa par novih igrača da osvježimo ekipu, da razigramo Sušića koji nije imao utakmicu od marta. To je sve lošije izgledalo u prvih trideset minuta, što je i normalno. Veoma je teško poslije teške utakmice i puta ući u utakmicu. Poslije smo odigrali dobro, nismo uspjeli da preokrenemo i ostaje žal za rezultatom. Vraćaju nam se povrijeđeni igrači i morat ćemo i njih da razigravamo jer će nam koristiti u nastavku sezone. Kraći smo za četiri boda, ali idemo dalje - rekao je Milkanović, pa se dotakao Dinamo Bresta.

- Veoma jaka ekipa, koja igra na tranziciju, brzo. Imaju četiri vrlo dobra pojedinca u vrhu, motorična ekipa, brza. Ali, ekipa sa kojom se može igrati. Utakmica protiv Astane nije neko mjerilo, jer Astana nije imala pripremnih utakmica. Dobra ekipa, spoj mladosti i iskustva, ali tražit ćemo svoju šansu.

Susret između Dinamo Bresta i Sarajeva igra se u srijedu od 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.