PREMIJER LIGA BIH

Sigurna pobjeda Sarajeva u Bijeljini

Dupovac i Ahmetović strijelci u pobjedi Sarajeva

Detalj s utakmice u Bijeljini. FK Sarajevo

Piše: A. M. / Sport Avaz

31.8.2020

Fudbaleri Sarajeva u okviru 6. kola Premijer lige BiH gostovali su ekipi Radnika iz Bijeljine i slavili pobjedu rezultatom 0:2.

U uvodnim minutama utakmice obje ekipe igrale su otvoreno, ali bez konkretnih prilika.

Goste je u vodstvo doveo Amer Dupovac nakon prvog kornera na utakmici u 19. minuti susreta.

Pet minuta kasnije stativa je bila saveznik domaćih. Mersudin Ahmetović se sjajno izborio za prostor, šutirao, ali je lopta pogodila desnu stativu gola Radnika.

Razigrani gosti su u 26. minuti odigrali sjajnu akciju, međutim, izostala je realizacija. Dušan Hodžić je centrirao u peterac gdje se nije najbolje snašao Ahmetović ispred kojeg je intervenisao odbrambeni igrač domaćih i loptu izbacio u korner.

Šest minuta kasnije Ahmetović je bio u potpunosti koncentrisan i nakon centaršuta Ivana Jukića pogodio za 0:2.

Fudbaleri Radnika su u drugo poluvrijeme krenuli ofanzivnije, ali nisu ozbiljnije ugrozili golmana Vladana Kovačevića u prvih pola sata igre u nastavku.

U 66. minuti Ahmetović je krenuo sam prema golu domaćih, ali ga je u posljednjem trenutku sustigao Saša Novaković i izblokirao udarac.

Deset minuta kasnije Radnik je propustio odličnu priliku da se vrati u utakmicu. Saša Novaković je šutirao glavom, ali nedovoljno prezicno.

Kovačević se u 84. minuti istakao sjajnom intervencijom. Jovan Motika je odlično šutirao iz neposredne blizine, ali je golman Sarajeva odlično odbranio.

Sarajevo se ovom pobjedom vratilo na drugu poziciju na tabeli s 11 bodova, ali i utakmicom manje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.