SARAJEVO

Krenuli razgovori: Utakmice Premijer lige BiH uz prisustvo navijača

Održan sastanak u NS BiH

Sastanak u NS BiH. NS BiH

Avaz Sport

1.9.2020

Predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Ministarstva zdravlja Federacije BiH održali su danas sastanak u Sarajevu. Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti prisustva publike na utakmicama m:tel Premijer lige BiH pod posebnim uslovima i uz određena ograničenja.

O ovoj temi će se razgovarati na narednom sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBIH i postoji mogućnost da se u narednom periodu odobri prisustvo publike na utakmicama.

NS/FS BiH su na sastanku predstavljali izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale i potpredsjednik Komiteta za sportsku medicinu Adnan Šatrović, dok su ispred Ministarstva nazočili pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez i savjetnik ministra Vedran Marčinko.

Sutra će predstavnici N/FS BiH o istoj temi razgovarati i sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama, u probnoj fazi bi bilo dozvoljeno 10 posto kapaciteta stadiona, ali ne više od 500 gledatelja po jednoj tribini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.