PREMIJER LIGA BIH

Osim: Igrači imaju vremena da se oporave, nisu stari kao trener da im to teško pada

Trener Željezničar najavio derbi sa Širokim Brijegom

Amar Osim. FK ŽELJEZNIČAR

A. V. / Sport Avaz

12.9.2020

Trener Željezničara, Amar Osim, najavio je gostovanje svog tima Širokom Brijegu u okviru 7. kola M:tel Premijer lige BiH.

– Dobri su, dobro izgledaju. U prošloj specifičnoj utakmici su izgubili, ali sve se okrenulo protiv njih. Domaćin raspoložen, neke su okolnosti na koje nemaš utjecaja bile protiv njih. Ostali su bez igrača, primili neke super lijepe golove i na kraju zasluženo izgubili. Ali to ne mijenja našu sliku o njima. Pokazali su na prijašnjim utakmicama kvalitete koje ih s pravom mogu staviti u vrh pretendenata za najviši plasman – rekao je Osim i nastavio:

- Mi smo u situaciji u kakvoj jesmo, vratili smo se s puta, malo smo umorni, što je logično jer smo imali tešku utakmicu, ali igrači se mogu oporaviti, mladi su, nisu kao trener stari da im to teško pada. Ako ponove zalaganje, disciplinu, solidarnost koju su imali pogotovo u prvom poluvremenu, a ubacimo neke druge elemente koje nismo objektivno bili u stanju prikazati zbog kvalitete protivnika, imamo se ćemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvorene, gdje god se igralo, mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat i vidjet ćemo u nedjelju navečer ko će biti u pravu – kazao je Osim.

Utakmica između Širokog Brijega i Željezničara igra na Pecari u nedjelju s početkom od 18:00 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.