FK BORAC BANJA LUKA

Jagodić: Raduje me što ekipa raste i u taktičkom smislu

S današnje press-konferencije u Banjoj Luci. FK Borac

Piše: Avaz Sport

20.9.2020

Nesrećnim porazom od Rio Avea fudbaleri banjalučkog Borca arhivirali su „evropski front“. U klubu su sad svi okrenuti domaćem takmičenju, u ovom slučaju m:tel Premijer ligi BiH. Crveno – plavi sutra u meču 8. kola šampionata BiH dočekuju Tuzla Siti i žele trijumf.

- Tuzla ima dobar tim, odigrala je dobre utakmice, oprezni smo ali puni samopouzdanja jer se mi pobjedom, koja nam je osnovni cilj, vraćamo se u sam vrh, rekao je trener Borca Vlado Jagodić te dodao: 


- Realno je reći da smo mi derbije ostavili iza sebe i moramo biti koncentrisani da svoj bodovni saldo uvećavamo u svakoj narednoj utakmici. Ja mislim da je medicinski dio odradio dobar posao. Imamo problem sa Borovčaninom koji je imao upalu grla, svi ostali su tu. Tuzla siti je dobar tim oni su postizali i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su specifični profesionalci. To je privatni klub spreman na sve, bod su ispred nas, ozbiljan protivnik. Dva puta su tamo poraženi, ovde je bilo tijesno. Ja imam povjerenje u momke, mene raduje što ekipa raste i u taktičkom smislu i što ekipa stvara prilike. Protiv Rio Avea je bilo specifičlno jer su to veliki zahtevi, a ostaje veliko isksutvo. Međutim, u domaćoj ligu mi moramo biti dominantni, nastavoiti trend da ne dovodimo nijednu situaciju u pitanje i bez potcjenjivanja jer sam položaj govori ko su oni i koliko su kvalitetni.

Borčev šef stručnog štaba sutra neće moći računati na Borovčanina koji ima jaku upalu grla, te zbog kartona suspendovane Milojevića i Bratana.

- Sutra nas očekuje jedna veoma zahtjevna utakmica protiv jako dobre ekipe Tuzle. Ipak, mi igramo na svom terenu i ako budemo disciplinirani kao i do sada neće biti problema. Atmosfera u ekipi je jako dobra bez obzira na dva poraza. Pokazali smo dobru igru i karakter, dat ćemo sve od sebe i nadamo se povratku na drugu poziciju gdje nam je trenutno i mjesto, jasan je prvotimac Borca Aleksandar Vojinović.

Utakmica Borac – Tuzla Siti igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Početak je u 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.