PREMIJER LIGA BIH

Golijada i čudesan preokret Mladosti nad Radnikom

Hiroš junak

Hiroš: Postigao dva gola i asistirao. FK MLADOST DOBOJ-KAKANJ

Piše: A. V. / Sport Avaz

3.10.2020

Fantastičan meč odigrale su momčadi Mladosti i Radnika u sklopu 10. kola M:tel Premijer lige BiH, a pobjedu je na kraju odnio domaći tim rezultatom 3:2.

Kapiten gostiju Velibor Đurić je već u 2. minuti imao stopostotnu priliku, ali je uspješniji od njega bio golman domaćih Semir Bukvić.

Mladost je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 22. minuti. Amer Hiroš je proigrao Nedima Hadžića, ali Dalibor Kozić uspješno hvata loptu.

Domaći tim već u narednoj minuti dolazi do prednosti. Hiroš se našao u ulozi asistenta, a Hadžić ovaj put pogodio za 1:0.

Poravnanje u 29. minuti. Nedim Mekić je je sjajno šutirao s vrha šesnaesterca i pogodio za 1:1.

Otvorena igra i u drugom poluvremenu, a u 67. minuti gosti dolaze do preokreta. Vladimir Bradonjić je odradio dupli pas sa Đurićem, istrčao pred Bukvića i poentirao.

A onda u samom finišu susreta novi preokret, ovaj put režiji kapitena Mladosti Amera Hiroša. Hiroš je prvo izborio i uspješno realizovao penal u 84. minuti, a potom je u 89. minuti prelijepim udarcem prevario Kozića i donio veliku pobjedu svojoj momčadi .

Hiroš je na kraju uspio dobiti i crveni karton, pa je Mladost susret završila s igračem manje.

Mladost trenutno ima 10 bodova i deveta je na tabeli, dok je Radnik poziciju ispod sa sedam bodova.

FK Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda (72. Kovač), Hadžić (92. Šišić), Hiroš, Ćerimagić, Biber (81. Hrustanović), Lalić (72. Dejanović), Mahmić, Begić.

FK Radnik: Kozić, Novaković, Sušić, Mekić (84. Janjić), Bradonjić, Popara (55. Popara), Šarić (75. Motika), Huseinbašić (54. Huseinbašić), Đurić (85. Zukić), Koraksić, Šubert.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.