PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, Željezničar dočekuje Tuzla siti

Danas dva susreta

Posljednji duel Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru završen je bez golova. FK SARAJEVO

Piše: A. V.

5.10.2020

Derbi 10. kola M:tel Premijer lige BiH danas u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo. 

"Plemići" u duel s aktuelnim šampionom ulaze kao sedmi na tabeli s 13 bodova iz sedam odigranih mečeva, dok je bordo tim drugoplasirani s 20 bodova i utakmicom više od svog današnjeg rivala.

- Očekuje nas sigurno jedna od možda najtežih utakmica što se tiče barem prvenstva jer je Sarajevo aktuelni prvak i još nemaju poraz u ovoj sezoni. Nadamo se da ćemo mi sutra srušiti tu tradiciju bar što se tiče njih, da ćemo upisati bodove i doći u situaciju koju smo priželjkivali, a to je da smo u vrhu tabele. Sarajevo i mi smo na sjajan način predstavljali bh. fudbal u Evropi i sigurno je da se očekuje zanimljiva utakmica i šteta je što neće biti navijača da svi zajedno možemo pogledati dvije ponajbolje bh. ekipe barem po trenutnoj form - rekao je Žižović u najavi meča.

Treneru Zrinjskom danas će faliti Tomislav Barbarić i Almir Bekić, dok je neizvjestan nastup Miloša Filipovića.

S druge strane, trener Sarajeva Vinko Marinović neće moći računati na kapitena Krstu Velkoskog, koji je otputovao na okupljanje reprezentacije Makedonije.

- Pokušali smo se maksimalno spremiti sa obzirom na to da smo prije tri dana igrali utakmicu protiv Seltika. Igrat će igrači koji su najsvježiji i najspremniji. Imali smo ta tri-četiri dana da se pripremimo za ovu utakmicu i mislim da smo spremni za susret u Mostaru - rekao je Marinović.

Susret između Zrinjskog i Sarajeva igra se s početkom od 18:00 sati uz direktan prijenos na Mojoj TV.

Sarajevo će prema Mozzart Bet danas biti blagi favorit, a kvota na njegovu pobjedu je 2.60.

Ostalu ponudu pogledajte ovdje.

Detalj s prošlog duela Željezničara i Tuzla sitija. FK ŽELJEZNIČAR

Od 20:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport, Željezničar će na Grbavici ugostiti ekipu Tuzla sitija.

Ovaj meč za "Plave" dolazi u nezgodnom trenutku, nakon što su vezali dva poraza na domaćem terenu. Trenutno su peti na tabeli s 15 bodova iz sedam odigranih mečeva.

Trener Željezničara Amar Osim obećao je borbu od prve minute.

- Imaš s jedne stranu Grbavicu koja je postala 'teret', a s druge strane imaš kvalitetnu ekipu koja će nam vjerovatno ostaviti malo više prostora nego u ovim utakmicama koje smo gubili kući i nismo se najbolje snašli. Imamo nekih personalnih problema koji su neočekivano došli, poluočekivano ili neočekivano, koje ćemo morati prebroditi kako god da znamo u ponedjeljak, ali imat ćemo najmanje 11 spremnih igrača da se biju, trude, trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, ali to možemo samo s pobjedom – rekao je Osim.

Njemu će danas nedostajati povrijeđeni Semir Štilić, kao i Damir Sadiković, koji završava transfer u Cracoviju.

Tuzla siti pak dolazi u Sarajevo s punim sastavom. Tim iz Siminog Hana ima bod više od Željezničara, ali i dvije utakmice više.

Mozzart Bet u ovom meču favorizuje Željezničar, na čiju pobjedu nudi kvotu 1.65.

Ostalu ponudu pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.