PREMIJER LIGA

Velika pobjeda Sarajeva, prvak u Mostaru savladao Zrinjski

Viđeno pet golova

Mostar: Prvak slavio. FK Sarajevo

Piše: A. Milišić

5.10.2020

Fudbaleri Sarajeva u sjajnoj utakmici savladali su Zrinjski u Mostaru rezultatom 2:3.

Već u trećoj minuti sviran je penal za Zrinjski zbog visoko podignute noge Hrvoja Miličevića u duelu sa Nemanjom Bilbijom. Upravo je Bilbija preuzeo odgovornost i panenkom savladao Vladana Kovačevića za 1:0. 

Sarajevo je nakon primljenog gola preuzelo inicijativu i zagospodarilo terenom što je rezultiralo izjednačenjem u 17. minuti.  Amar Rahmanović je iskoristio nesporazum odbrambenih igrača Zrinjskog oduzevši loptu na ivici šesnaesterca. Napravio je odličan prodor do gol-aut linije, ubacio loptu u peterac, a sve je odlično pratio Haris Handžić i pospremio loptu u mrežu za poravnanje rezultata. 

Na otvaranju drugog dijela gosti su došli do potpunog preokreta. Nakon kornera u 47. minuti Benjamin Tatar se našao na pravom mjestu i uputio udarac prema golu, a lopta je zakačila Rijada Sadikua i prevarila golmana Zrinjskog za preokret gostiju iz Sarajeva. 

Bilbija je nakon lijepe akcije fudbalera Zrinjskog u 70. minuti donio izjednačenje svom timu.  Sarajevo je do nove prednosti došlo u 83. minuti kada je za 2:3 pogodio rezervista Anel Hebibović, samo što je išao u igru. 

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je Bordo tim u velikom stilu stigao do vrlo važne pobjede i vratio se na vrh tabele.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.