KUP BIH

Sarajevo je u Lukavcu slavilo samo jednom

Bordo tim je veliki favorit u Lukavcu. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

13.10.2020

Fudbaleri Sarajeva danas (15.30 sati) protiv Radničkog u Lukavcu igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.


- Ovo će za bordo ekipu biti prva utakmica u okviru najmasovnijeg takmičenja u ovoj sezoni. Izabranici Vinka Marinovića nalaze se u odličnoj formi u domaćim takmičenjima, gdje ne znaju za poraz na posljednjih 13 utakmica. Ipak, svi ti dueli odigrani su u okviru Premijer lige BiH, te će ovo biti prvi test za Vinka Marinovića u Kupu BiH, saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Strateg bordo tima do sada je tokom svoje trenerske karijere vodio svoje ekipe u 10 kup utakmica i ima skor od šest pobjeda, tri remija i jednog poraza. Interesantno je to da je u tim utakmicama dva puta igrao protiv FK Sarajevo, po jednom kao trener Zrinjskog i Borca. Jedini slučaj kada je ispao u okviru šesnaestine finala Kupa BiH desio se dok je bio na klupi Zrinjskog, kada je nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca njegova ekipa ispala od Sarajeva.

Inače, Sarajevo i Radnički su do sada odigrali 11 zvaničnih utakmica u kojima je prvak BiH ostvario šest pobjeda, jedan remi i četiri poraza. Klub iz Lukavca je sve četiri pobjede upisao na domaćem terenu, dok je Sarajevo na Jošiku slavilo samo jednom (sezona 1997/98) kada je ostvarena pobjedu od 5:2. No, boro tim danas je veliki favorit...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.