ŽELJEZNIČAR

Pogledajte kako je Osim najavio gostovanje na Otoci

Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv Tuzle City prije 12 dana

Osim: Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma. Arhiv

Piše: G. Š.

16.10.2020

Željezničar će u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH odmjeriti snage sa Olimpikom na Otoci.


– Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma, rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim i dodao:


-  Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju, malo trenirali, trenirali na terenu koji je približniji onome koji nas očekuje protiv Olimpika. Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv Tuzle City prije 12 dana. S te strane je dobro, s druge strane smo opet 12 dana bez utakmice što uvijek nosi nekakvu neizvjesnost oko toga kako će ekipa izgledati. Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati.


Kada kažem u principu mislim na činjenicu da ćemo morati neke stvari poduzeti da bi bila takva situacija da se mi više pitamo. Hoćemo li to biti u stanju, ja se nadam da hoćemo. Znamo kakav je značaj, znamo šta nam ta utakmica nosi pred seriju teških nadolazećih utakmica u idućih nekoliko sedmica. Ja sam optimista, ali to ne mora ništa značiti za konačni ishod utakmice, istakao je Amar Osim.

Utakmica između Olimpika i Željezničara igra se u subotu s početkom od 15 sati, uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.


Ostatak Osimove najave gostovanja na Otoci pogledajte u video prilogu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.