PREMIJER LIGA BIH

Derbi kola na Koševu, Željo gostuje na Otoci

Optimizam u bordo porodici podgrijava i povratak u top formu Anela Hebibovića

Bordo tim u dosadašnjem dijelu sezone ne zna za poraz, tako da navijači s pravom očekuju novu pobjedu. Arhiv

A. M.

17.10.2020

Danas su na rasporedu tri utakmice 11. kola Premijer lige BiH. Sarajevo dočekuje Široki Brijeg, Željezničar gostuje Olimpiku, dok će Krupa ugostiti Mladost.

Prvak BiH večeras (19:05 sati) na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekuje velikog rivala s Pecare. 

Bordo tim u dosadašnjem dijelu sezone ne zna za poraz, tako da navijači s pravom očekuju novu pobjedu. Optimizam u bordo porodici podgrijava i povratak u top formu Anela Hebibovića, koji je u prethodnom kolu ušao sa klupe i odlučio derbi Pod Bijelim Brijegom (2:3).

- Oporavio sam se u potpunosti od povrede, rekao je Hebibović odgovarajući na pitanja navijača za klupsku web stranicu te dodao:

- Naravno, u početku je bilo straha, dok nisam došao na svoje. Međutim, sada je sve u najboljem redu, nema nikakvog straha. Nisam još na 100 posto, imam još prostora za napredak. Vremenom, kroz treninge i utakmice, ako Bog da, doći će to na svoje - ističe Hebibović.


Anel Hebibović. Arhiv

Smatra da ima urođen instikt za gol.

- Jednostavno, imam takav osjećaj da se nađem u šansi. Većinu svoje karijere igrao sam prema naprijed, tako da mislim da i to ima nekog utjecaja na sve to - dodaje Hebibović.

Hebibović je ove sezone postigao dva gola u Premijer ligi BiH, a kako je istekao, jedan od najdražih golova u karijeri mu je bio u gostujućoj pobjedi na Pecari (0:3).

Širokobriježani će svakako tražiti svoju šansu večeras.

- Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u stanci otišao u Španiju, ne konkuriraju Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić. Ipak, ne idemo s bijelom zastavom. Naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu momčad, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetnu izvedbu svojih igrača. Sigurno ćemo znati zaprijetiti našem domaćinu. Nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu - rekao je Toni Karačić, prvi strateg Širokobriježana.

Prema kladionici Mozzart kvota na pobjedu Sarajeva je 2.00, a Širokog 3.60. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Toni Karačić. Fena

Željezničar će u okviru 11. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage sa Olimpikom na Otoci. Utakmica počinje u 15 sati.

„Plavi“ se nadaju pobjedu kojom bi iza sebe ostavili dosta turbulentan period u prvom dijelu sezone.

– Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma. Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju, malo trenirali, trenirali na terenu koji je približniji onome koji nas očekuje protiv Olimpika. Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u zadnjoj utakmici. S te strane je dobro, s druge strane smo opet 12 dana bez utakmice što uvijek nosi nekakvu neizvjesnost oko toga kako će ekipa izgledati - rekao je Osim.


Amar Osim. Arhiv

Dodao je kako je svjestan činjenica da je ekipa Olimpika u teškoj situaciji.

- Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati. Znamo kakav je značaj, znamo šta nam ta utakmica nosi pred seriju teških nadolazećih utakmica u idućih nekoliko sedmica. Ja sam optimista, ali to ne mora ništa značiti za konačni ishod utakmice - istakao je Amar Osim.

Olimpik svaku utakmicu mora igrati na pobjedu. Ekipa je prikovana za dno, a sada stiže Željezničar koji baš i nije ekipa na kojoj će se neko vaditi. Trener „Vukova“ Esad Selimović, svjestan je težine izazova.

Esad Selimović. Arhiv

- Radili smo i trudili se te smo pokušali kroz treninge popraviti sve naše nedostatke. Činjenica je da smo primali puno golova, to smo popravljali i to nam daje neko pravo za optimizam pred utakmicu protiv Željezničara da napravimo neki pozitivan rezultat. Bit će teška utakmica - rekao je Selimović.

Ističe kako Željezničar ima problema sa ekipama koje se bore za opstanak. 

- Izgubili su dvije utakmice kući, tako da ne možemo očekivati neku ljepotu, pogotovo ako bude teren ovakav kakav jeste. Kad se nešto mora, a Željezničar naravno mora, onda vam to umanjuje kvalitet igre, tako je i sa naše strane. Odlučivat će neke sitnice i ko bude ušao bolje u utakmicu i imao više koncentracije, taj će izvući pozitivan rezultat u ovom duelu – dodao je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.