PREMIJER LIGA BIH

Osim: Ljepotu nismo mogli ganjati, ali je cilj ostvaren

Trener Željezničara nakon pobjede nad Olimpikom

A. V.

Amar Osim

Foto: FK ŽELJEZNIČAR


Željezničar je danas Otoci u susretu 11. kola M:tel Premijer lige BiH savladao Olimpik s 0:3, a trener tima s Grbavice Amar Osim poručio je kako je cilj ostvaren.

– Nijedna ekipa nije lagana na ovakvom terenu, ovaj teren ne valja nikome, ne samo nama i njima, nego nikome. Čak i njihovi igrači nisu navikli na ovo, ovdje moraš raditi neke stvari koje inače ne radiš. Pokušali smo biti organizovani, da ne primimo jeftin gol, nadali smo se da ćemo zbog individualnog kvaliteta nešto moći uraditi. Dali smo prvi gol, u drugom imali sreću, ne vidi se šta se desilo sa klupe, ali je bila jedna situacija "gutava", nakon čega smo dali gol koji je riješio utakmicu, istakao je Osim i dodao:

– Ljepotu nismo mogli ganjati jer smo bili nervozni, nije nas išlo kako smo zamišljali, utakmica se često okrene, nemamo povrijeđenih, nekih smo kartona dobili, malo bezveze, ali dobro, ne možeš pobijediti nikoga ako nećeš nikakvu žrtvu podnijeti. Ostvarili smo cilj, a onda nas očekuje ludilo sljedeće sedmice nakon susreta Kupa.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Goražda u sklopu 1/8 finala Kupa BiH. Susret se igra na Grbavici s početkom od 15:00 sati.

Više o temi Amar Osim

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na