NK ŠIROKI BRIJEG

Karačić: Obavili smo novo testiranje na koronavirus

Mi ćemo uputiti zahtjev za odgodu kako utakmice Kupa BiH protiv Veleža, tako i narednog premijerligaškog susreta

Karačić: U svemu suviše ekstremni. Arhiv

Piše: G. Š.

19.10.2020

Široki Brijeg je u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen na Koševu (2:0). To je bio treći ovosezonski poraz izabranika Tonija Karačića, koji su na naš najveći stadion došli sa samo 13 igrača...


- Igrači i stručni štab su danas obavili nova testiranja na koronavirus, a rezultati će biti poznati večeras, nakon čega će se klub i zvanično oglasiti, rekao je Karačić  i dodao:

- Mi ćemo uputiti zahtjev za odgodu kako utakmice Kupa BiH protiv Veleža, tako i narednog premijerligaškog susreta. 

U međuvremenu, Karačić je dobio informaciju da je još jedan od nogometaša kluba s Pecare, pored četverice koji su u subotu ostali u hotelu, u klub prijavio simptome koronavirusa i povišenu tjelesnu temperaturu.

- Ligu smo prošle sezone prekinuli jedini u regionu... Zbog svega toga rekao bih da smo u svemu suviše ekstremni. Pretjerali smo tada s odlukom, a sada opet pretjerujemo. Ne vodimo mi nikakvu borbu već samo želimo da probudimo svijest kod nadležnih, zaključio je Karačić.



Zna se ko rukovodi takmičenjem

- Za vikend su u 1. HNL dva igrača bila zaražena koronavirusom, a komesar lige je donio odluku da se utakmica odgodi. Treba i ovdje kod nas preuzeti odgovornost. Zna se ko rukovodi takmičenjem, a to nisu klubovi, naglasio je Karačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.