PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City predstavio Bašića: Svojim igračima ću dati sve, ali ću im i uzeti sve

Privilegija je raditi sa Azmirom

Bašić (desno): Dogovorio saradnju do kraja polusezone. Tuzla City

Piše: G. Š.

19.10.2020

Kao što smo i najavili u subotu, FK Tuzla City danas je predstavio novog šefa stručnog štaba Nermina Bašića, koji je ovaj tim vodio i kada se zvao Sloga Simin Han (2017. godine).


- Vratio sam se u Tuzlu, jer je to poseban klub sa posebnim grbom i koji vodi poseban čovjek. Privilegija je raditi sa Azmirom (Husiä - op.a.). Ja drugi put imam tu čast, rekao je Bašić i dodao:


- Vraćam se kući, a otišao sam na lijep način, odnosno lijepo se rastao sa ovim ljudima. Klub je mnogo napredovao, isti ljudi su ostali tu i drago mi je zbog toga. Znam šta klub znači ovim ljudima, hvala im na povjerenju i na meni je da opravdam ukazano povjerenje.

Bašić je sa tuzlanskim "Građanima" dogovorio saradnju do kraja polusezone, odnosno samo osam kola, kako kaže, zbog svog "zaleđenog" statusa u Angoli.

- Tu sam već pet mjeseci - u BiH. Pratio sam ligu, ekipa je dobra - ima emocije. Svlačionica je zdrava i to mi je veoma bitna. Uz takav kolektiv možemo izaći iz krize. Plan je jasan - Evropa. Rođen sam pod pritiskom, ali  pritisak ne volim staviti na igrače, konstatuje Bašić.

Već u srijedu Tuzla City igra utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Radnika.

- Svi problemi se rješavaju pobjedama. Mora se dodati malo "vegete" u srijedu i subotu. Optimista sam za te utakmice. Ekipa ima kvalitet, ne vidim tu velikih problema da se ekipa ne može vratiti na pobjednički niz. Došao sam radim, na terenu želim sve pokazati. Već sada svu odgovornost preuzimam na sebe, ne želim se sakrivati iza bilo koga. Svojim igračima ću dati sve, ali ću im i uzeti sve, zaključio je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.