PREMIJER LIGA

Šta će biti sa igračima Sarajeva, moraju li u izolaciju

Igrali protiv zaraženih igrača Širokog Brijega

Detalj s Koševa. FK Sarajevo

N. D.

19.10.2020

Puno će neizvjesnosti biti u narednima satima i danima u redovima aktuelnog prvaka BiH. Ekipa Sarajeva za za vikend je igrala protiv Širokog Brijega, a ispostavilo se da je taj ogled za tim s Pecare igralo šest koronavirusom zaraženih igrača.

Pitanje je je li neko od igrača Sarajeva zaražen i šta sada slijedi?

- Svi klubovi moraju imati dovoljan broj igrača, kako bi mogli imati dovoljno zamjena u slučaju pojave zaraženih igrača. U slučaju pojave zaraženih igrača u ekipu, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu sa epidemiološkim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju, kaže član 3.2 COVID-19 protokola NS BiH.

Ovo znači da ekipe mogu igrati i sa juniorima pa čak i kadetima, ako imaju veliki broj zaraženih igrača, ali za sada to možda i nije sudbina "bordo tima".

Prema dostupnim informacijama, igrači Sarajeva neće morati u izolaciju. Zbog toga što su bili u kontaktu sa igračima Širokog Brijega, morat će koristiti posebne ulaze na stadion u Krupi na Vrbasu, gdje će u srijedu igrati Kup ogled. Testirat se moraju samo ako neko osjeti simptome. Naravno, idealan razvoj za Sarajevo je da ne bude zaraženih igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.