VELEŽ

Feđa Dudić na slatkim mukama

Shvatili smo da ne trebamo letjeti visoko, ali i da imamo kvalitet

Dudić: U dobrom smo nizu. Arhiva

Piše: G. Š.

23.10.2020

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić se u najavi sutrašnje (17 sati) utakmice protiv Željezničara u Mostaru prisjetio poraza na Grbavici u 1 kolu. 

- Sigurno da je to još friško... Poraz od 3:0 na Grbavici nije bio davno, bilo je to jedno prizemljenje, ali sada kad se osvrnemo, to nam je dobro i došlo, rekao je Dudić i dodao:


- Shvatili smo da ne trebamo letjeti visoko, ali i da imamo kvalitet. I na toj utakmici smo stvorili dovoljan broj prilika, nismo zabili na 0:0 i ko zna šta bi bilo....

Kako ističe,  Željezničar zaslužuje svaki respekt.


- Stanje na tabeli pokazuje da je to vrlo ozbiljna ekipa. Neko će reći da ne igraju lijepo za oko, ali oni pobjeđuju i uzimaju bodove. Važan susret je ispred nas... S pobjedom bi pokazali da smo zaista ozbiljni i da možemo konkurisati za te prve četiri pozicije. U dobrom smo nizu i svi igrači su na raspolaganju. Imam čak neke slatke muke koga staviti u sastav. Došli smo do toga da imamo proširen sastav, izmjene su protiv Slobode donijele preokret u igri, a to se ranije nije dešavalo, zaključio je Dudić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.